Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Nissan Interstar έχει πολλές δυνατότητες

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Nissan Interstar έχει πολλές δυνατότητες

ΝΕΑ

Το νέο Nissan Interstar έχει πολλές δυνατότητες

ΝΕΑ

Η νέα πρόταση της Nissan στα επαγγελματικά βαν είναι το Interstar και αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη εντός του 2024.

Advertisement
Advertisement

Εάν κάποιος είναι επαγγελματίας οδηγός, κούριερ, καθημερινός εργάτης ή επιχειρηματίας, τότε η Nissan του προσφέρει μία νέα, σύγχρονη πρόταση με το Interstar. Ευτυχώς για όλους, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν παρέλειψε το πιο σημαντικό: Έκδοση και με ντίζελ κινητήρα!

Το Nissan Interstar είναι ένα επανασχεδιασμένο επαγγελματικό βαν με σύγχρονο έως και επαναστατικό ντιζάιν, αιχμηρό ύφος και τετραγωνισμένο σχήμα.

Η Nissan φέρεται να έχει φροντίσει ακόμα και για την αεροδυναμική του, κάτι που δεν ήταν σύνηθες κάποτε στα βαν. Συγκεκριμένα, κατόρθωσε να κερδίσει 20% στη μείωση της οπισθέλκουσας. Έτσι, το βαν θα πετύχει θεωρητικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου ή ενέργειας στην περίπτωση της ηλεκτρικής έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το Interstar θα μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 2,5 τόνους, ενώ το βάρος φορτίου του στην καρότσα θα ανέρχεται στους 2 τόνους. Να τονίσουμε, ότι τα νούμερα αυτά αφορούν την έκδοση ντίζελ και όχι το ηλεκτρικό.

Παρότι η Nissan δεν πληροφόρησε λεπτομερώς σχετικά με το εσωτερικό του βαν, μοιάζει να είναι πανομοιότυπο με το Renault Master, το αντίστοιχο βαν της γαλλικής συνεργαζόμενης εταιρείας.

Advertisement

Ωστόσο, παρατηρούμε ένα νέο τιμόνι, μεταλλικές λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία της καμπίνας, ενώ μπορούμε να αναμένουμε θερμαινόμενα καθίσματα και παρμπρίζ.

Advertisement

Τα σημαντικά νέα που αφορούν στο Interstar είναι η καινούρια του έκδοση, το Interstar-e. Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό με μία μεγάλη μπαταρία των 87 kWh η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 460 χιλιόμετρα.

Με ταχυφορτιστή και όντας σχεδόν άδεια, η μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί σε μισή ώρα τόσο, ώστε να εξασφαλίζει 252 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η Nissan γνωρίζει πως το Interstar-e ίσως να είναι ακριβό για κάποιους, οπότε θα δούμε και έκδοση με μικρότερη μπαταρία των 40 kWh. Θα είναι πιο προσιτή, αλλά και με μικρότερη αυτονομία φυσικά της τάξης των περίπου 200 χιλιομέτρων.

Advertisement

Επειδή σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων, κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα, η Nissan, όπως προείπαμε, θα διαθέσει το Interstar με έναν 2λιτρο turbo ντίζελ.

Η εταιρεία δεν μοιράστηκε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την έκδοση, αλλά γνωρίζουμε ότι ο ντίζελ κινητήρας θα συνεργάζεται αρμονικά με ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, η Nissan λέει πως το βαν έχει βελτιωμένη ευκινησία συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, ενώ θα διαθέτει και μία σειρά από σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Nissan Interstar θα μάθουμε εντός των επόμενων μηνών που θα το δούμε επίσημα να λανσάρεται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nissan επιταχύνει την ηλεκτρική της μετάβαση
Πόσο θα κοστίζει το ηλεκτρικό Nissan Juke;
Το καινούργιο Nissan Leaf θα είναι τελείως διαφορετικό! (+video)