Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Lancia Ypsilon

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Lancia Ypsilon

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Lancia Ypsilon

ΝΕΑ

Η ιστορική ιταλική μάρκα μπαίνει ξανά στο τοπίο της σύγχρονης αυτοκίνησης, με την σφραγίδα του γκρουπ Stellantis αλλά και με το δικό της ξεχωριστό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό Lancia Ypsilon EV προαναγγέλλει την αναβίωση της ιστορικής ιταλικής μάρκας υπό την Stellantis, με στόχο να επαναφέρει στην αγορά την σχεδόν ξεχασμένη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο έτος και να λανσαριστεί τον Φεβρουάριο, αυτό το σούπερ μίνι αποτελεί μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το ξεπερασμένο μοντέλο 12 ετών, μεταβαίνοντας προς την ηλεκτρική ενέργεια, διατηρώντας παράλληλα τους δεσμούς με την πλατφόρμα e-CMP Stellantis που μοιράζονται τα Peugeot 208 και Opel Corsa.

Αγκαλιάζοντας την ηλεκτρική τεχνολογία, το Ypsilon θα προσφέρει ένα μείγμα επιδόσεων και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται να διαθέτει παρόμοια ρύθμιση EV με το τελευταίο e-208, θα φιλοξενεί έναν ενιαίο ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων σε συνδυασμό με μια μπαταρία 51 kWh, παρέχοντας μια εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, το Ypsilon πιθανότατα θα διαθέτει δυνατότητα ταχείας φόρτισης 100 kW, προσφέροντας πρακτικότητα και αποδοτικότητα.

Παρόλο που μοιράζεται την πλατφόρμα με τα αδέρφια του, το Ypsilon στοχεύει να χαράξει τη δική του ταυτότητα μέσω μοναδικών στοιχείων σχεδίασης και εσωτερικού φινιρίσματος.

Advertisement

Οι εικόνες teaser υποδηλώνουν ένα γωνιώδες μπροστινό μέρος και ένα πίσω μέρος σε στυλ εγκοπής, που απευθύνεται στην παραδοσιακή αισθητική των σεντάν.

Στο εσωτερικό, το σαλόνι δίνει έμφαση σε ένα συνδυασμό πολυτέλειας με μια πινελιά ρετρό στυλ, παρουσιάζοντας καθίσματα διακοσμημένα με ένα μείγμα δέρματος και βελούδου.

Advertisement

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει, γνωστό ως “tavolino”, που μοιάζει με ένα κυκλικό “τραπεζάκι” κάτω από την οθόνη αφής του infotainment, έχει ως στόχο να προκαλέσει την αίσθηση της οικιακής άνεσης.

Επιπλέον, μια ειδική έκδοση, η Ypsilon Edizione Limitata Cassina, θα προσφέρει αποκλειστικά χαρακτηριστικά, όπως δερμάτινη επένδυση, περιορισμένη σε 1.906 μονάδες, ως φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης της Lancia .

Το Ypsilon θα παράγεται αρχικά στην Ισπανία μαζί με το Opel Corsa, με σχέδια επέκτασης της γκάμας της Lancia τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Το 2026 το ηλεκτρικό crossover Lancia Gamma και μία Delta EV hatch το 2028 συμπληρώνουν τη γκάμα των τριών αυτοκινήτων της μάρκας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την επιστροφή της Lancia στο αυτοκινητικό τοπίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O έρωτας της Lancia με την Ελλάδα
Θα φανταζόσασταν έτσι τη νέα Lancia Ypsilon;
Το… αρχαίο Lancia Ypsilon συνεχίζει ακάθεκτο και ανανεωμένο!