Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την καινούργια Mercedes E-Class

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την καινούργια Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την καινούργια Mercedes E-Class

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz διενεργεί το τελευταίο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της καινoύργιας E-Class επί γερμανικού εδάφους, γεγονός που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα της επίσημης παρουσίασή της.

Advertisement
Advertisement

Η E-Class είναι αυτή που απέμεινε να ανανεωθεί έπειτα από τις C-Class και S-Class. Tο (ενδιάμεσο αυτών) νέο μοντέλο αναμένεται να είναι πιο σύγχρονο σε κάθε τομέα του από το υπάρχον και αναμένουμε να δούμε κατά πόσο θα μοιάζει στο κορυφαίο της γκάμας των σεντάν που έχει η Mercedes-Benz. (σημ.: S-Class).

Ως τώρα, οι φωτογραφίες των καμουφλαρισμένων πρωτoτύπων δεν αφήνουν ορατές πολλές λεπτομέρειες από το αμάξωμα, ωστόσο οι αναλογίες και η γενικότερη σιλουέτα μάς επιτρέπουν να καταλάβουμε ότι οι ομοιότητες με την S-Class θα είναι πολλές.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας αυτή την περίοδο κάνουν δοκιμές εξέλιξης της νέας E-Class στην περιοχή και την πίστα του Nürburgring. H παρουσίαση της καινούργιας γενιάς της, η οποία έχει την κωδική ονομασία «W214» αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της χρονιάς ή τους πρώτους μήνες του 2023.

Το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος από παρόν (το οποίο είναι 4,935 μέτρα) και το ίδιο αναμένεται να ισχύει και για το μεταξόνιό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τελευταίο θα πλησιάζει τα 2.960 χιλιοστά όταν τώρα είναι 2.939 χιλιοστά;. Πέραν αυτών, αυξημένο θα είναι τόσο το πλάτος του αμαξώματος όσο και τα μετατρόχιά του.

Κατά συνέπεια, η καινούργια E-Class θα είναι πιο ευρύχωρη, συγκριτικά. Οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι και η E-Class Estate (η station wagon εκδοχή τού μοντέλου) θα έχει μεγαλύτερης χωρητικότητας πορτμπαγκάζ σε σχέση με την τρέχουσα γενιά.

Advertisement

Αναφορικά με το εσωτερικό της, η νέα E-Class θα έχει αναβαθμισμένης ποιότητας υλικά. Το ταμπλό της θα θυμίζει τα αντίστοιχα των νέων C και S-Class τόσο με τη διαμόρφωσή του όσο και με τις οθόνες που θα ενσωματώνει.

Advertisement

Η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει ήδη ότι στη νέα γενιά τής E-Class δεν θα υπάρχουν η coupe και η cabriolet εκδοχές της. Αντ’ αυτών θα δημιουργήσει τη CLE. Τέλος, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα συνεχίσει να υπάρχει η εκδοχή All-Terrain της E-Class Estate ή όχι.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό της, η νέα E-Class θα διαθέτει σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης και αερανάρτηση εμπρός και πίσω. Αναφορικά με τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται θα είναι τετρακύλινδροι, τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, όσο και ένας εξακύλινδρος σε σειρά.

Advertisement

Τα σύνολα βενζίνης θα αποδίδουν έως 435 ίππους και οι diesel έως 330 ίππους, με τα πρώτα να έχουν πλέον και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48 Volt με εκκίνηση από τους 272 ίππους. Η αντίστοιχη έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 265 ίππους και 550 Nm ροπής, ενώ οι plug-in υβριδικές E-Class θα μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά σε μια θεωρητική απόσταση 100 χλμ.

Τέλος, η νέα E-Class δεν θα διατίθεται με τον V8. Η κορυφαία έκδοση AMG θα διαθέτει τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο με την κωδική ονομασία «M139» ο οποίος στην κορυφαία έκδοχή και με τη συμβολή plug-in υβριδικής διάταξης θα ξεπερνά κατά πάσα πιθανότητα τους 700 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι από το 1996; (+video)
Mercedes-Benz EQE SUV: Teaser για το εσωτερικό της
Αυτοί ήταν οι 8 «μνηστήρες» της Mercedes-Benz Hellas!