Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes-Benz CLE

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes-Benz CLE

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes-Benz CLE

ΝΕΑ

Το μοντέλο με το οποίο θα αντικαταστήσει την οικογένεια των δίπορτων μοντέλων της ετοιμάζει πυρετωδώς η Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

Η νέα σειρά των coupe και ανοιχτών μοντέλων αναμένεται το 2023 και θα αντικαταστήσει τις δίθυρες εκδόσεις των C-Class, E-Class και S-Class.

Η Mercedes-Benz είναι πολύ κοντά στο να παρουσιάσει την ολοκαίνουργια CLE που θα είναι το μοντέλο με το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ενός Coupe ή ενός Cabriolet στους πελάτες της. Η CLE θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου λίγο πριν από την άφιξη της έκτης γενιάς E-Class η οποία αναμένεται στις εκθέσεις της μάρκας κατά τη διάρκεια του 2023.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Mercedes συμπτύσσει τις δαπάνες της στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης για τα συμβατικά της μοντέλα, δηλαδή αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, προκειμένου να ρίξει περισσότερο βάρος στην επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών της (EQ). Θυμίζουμε πως το πρώτο στάδιο του σχεδίου εξυγίανσης πραγματοποιήθηκε το 2020, όταν η Mercedes τερμάτισε την παραγωγή των S-Class Coupe και Cabriolet.

Στις φωτογραφίες η τωρινή Mercedes C-Cabriolet

Advertisement
Advertisement

Ένας δεύτερος λόγος είναι και η σμίκρυνση και απλοποίηση της γκάμας της μιας και οι δίθυρες εκδόσεις των C-Class και E-Class διαφοροποιούνταν λίγο μεταξύ τους, ενώ σαφώς έλαβαν υπόψη τους και τη φθίνουσα δημοτικότητα των κουπέ και πολύ περισσότερο των κάμπριο.

Η πλατφόρμα για τη νέα CLE είναι η MRA δεύτερης γενιάς, έτσι όπως έχει χρησιμοποιηθεί και στην 5η γενιά της C-Class. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις της, η νέα CLE θα βρίσκεται ανάμεσα στη C-Class Cabriolet (που έχει μήκος 4.686 χιλιοστά) και την αντίστοιχη E-Class (μήκους 4.826 χιλ.), που θα την τοποθετεί «απέναντι» στα αντίστοιχα Audi A5 και BMW Σειράς 4.

Advertisement

Αισθητικά η CLE θα ακολουθεί τα πρότυπα της νέας C-Class, τόσο εξωτερικά σε ότι αφορά τη μάσκα αλλά και τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος όσο και τη διαμόρφωση του εσωτερικού με τη μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα. 

Από κει και πέρα η μαλακή οροφή θα είναι φυσικά ηλεκτρική, ενώ στην πορεία στη γκάμα θα προστεθούν και οι εκδόσεις AMG που θα είναι τετρακύλινδρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος συνεργάτης της Mercedes-Benz για τα συστήματα αυτονομίας
Δοκιμή: Mercedes-Benz C 200
H Continental προτείνει λιγότερους ημιαγωγούς