Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τα Skoda που έρχονται!

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τα Skoda που έρχονται!

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τα Skoda που έρχονται!

ΝΕΑ

Η πρόσφατη παρουσίαση του πρωτότυπου Vision 7S Concept τής Skoda ήταν η ευκαιρία για τα στελέχη της εταιρείας να αποκαλύψουν το πρόγραμμα δημιουργίας των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της που θα παρουσιάσουν ως το 2026.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Skoda, πρόκειται να μετατραπεί σε μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, στο προσεχές μέλλον. Η αρχή που έγινε πριν από δύο χρόνια με το Enyaq iV αποδείχτηκε επιτυχημένη στην πορεία και έδειξε τις δυνατότητες αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ότι ως το 2030 το 70% των νέων αυτοκινήτων της που θα κατασκευάζει στις γραμμές παραγωγής της θα είναι αυτής της τεχνολογίας. Έτσι, η τσεχική εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτρική κινητικότητα και 700 εκατομμύρια ευρώ για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της εντός της επόμενης πενταετίας.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου Vision 7S Concept, από το οποίο θα προκύψει το νέο επταθέσιο μοντέλο της Skoda, τα στελέχη της ανακοίνωσαν ότι ως το 2026 η εταιρεία θα εξελίξει και θα παρουσιάσει τρία αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα, δύο εκ των οποίων θα διατίθενται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης, το 2024 θα παρουσιάσουν και την επανασχεδιασμένη έκδοση ενός από τα υπάρχοντα μοντέλα της. Ένα από αυτά θα είναι η ηλεκτρική έκδοση της Fabia.

Συγκεκριμένα, το 2024 θα παρουσιαστεί το πρώτο από αυτά που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ονομάζεται Elroq και αναμένεται να έχει μπαταρίες 55 kWh και μέγιστη θεωρητική αυτονομία 450 χλμ. Η ονομασία του προέρχεται από τα πρώτα δύο γράμματα της λέξης «electric» και η κατάληξη από τη λέξη «roq» που υπάρχει και στο Karoq μοντέλα της.

Advertisement

Το 2025, αναμένεται να παρουσιαστεί ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο θα κατασκευάζεται από τη Seat για λογαριασμό της Skoda και πιθανότατα θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα των Volkswagen ID. 2 και Cupra Born. Το 2026, θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision 7S Concept, η οποία θα είναι το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της, τότε.

Advertisement

Αναφορικά με τα μοντέλα της που διαθέτουν θερμικό κινητήρα, η Skoda θα παρουσιάσει τα καινούργια Kodiaq και Superb προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Το δεύτερο, θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα MQB που θα χρησιμοποιηθεί και στην επόμενη γενιά του Volkswagen Passat. Τέλος, εντός του 2024, η Skoda θα παρουσιάσει την επανασχεδιασμένη Octavia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή στην Τσεχία: Η Skoda άλλαξε – Πρώτο δείγμα το Vision 7S (+video)
O εσωτερικός κόσμος του νέου Skoda Fabia
Νέα σημαντική ενημέρωση λογισμικού για Skoda Enyaq iV

Advertisement