Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

O εσωτερικός κόσμος του νέου Skoda Fabia

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O εσωτερικός κόσμος του νέου Skoda Fabia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

O εσωτερικός κόσμος του νέου Skoda Fabia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Skoda Fabia ανεβάζει τα δεδομένα της κατηγορίας, όχι μόνο λόγω της σχεδίασης και των τεχνολογιών του αλλά και χάρη στο premium σαλόνι του, με τους μεγάλους χώρους και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πάνω από δύο δεκαετίες παρουσία στην αγορά και 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις, το Skoda Fabia έρχεται με την τέταρτη γενιά του να βάλει τα νέα στάνταρ στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Ως βασικό όπλο έχει την εξαιρετική σχέση αξίας προς απόδοση και με την τιμή της βασικής έκδοσης να ξεκινά από 14.990 ευρώ, το νέο Skoda Fabia προσφέρει ποιότητα και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας σε ένα ευρύ κοινό που αναζητά ένα αυτοκίνητο για να καλύψει μία πληθώρα αναγκών.

Στο νέο Skoda Fabia χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το πλαίσιο ΜQB-A0, χάρη στο οποίο το αυτοκίνητο της τσέχικης εταιρίας έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις. Κάτι που πέρα από την αισθητική του αναβάθμιση και την δημιουργία εντύπωσης ενός μεγαλύτερου οχήματος, προσφέρει εξαιρετικές ανέσεις και τεράστιους χώρους για επιβάτες για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική αναβάθμιση του νέου Skoda Fabia γίνεται άμεσα αντιληπτή στο σαλόνι του. Εκεί όπου η Skoda έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ποιότητας και ξεχωριστής αισθητικής, το οποίο συνοδεύεται από όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για την ασφάλεια και την διασύνδεση των επιβατών.

Στο νέο Fabia υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως το Virtual Cockpit. Ο ψηφιακός αυτός πίνακας οργάνων διαθέτει μία οθόνη 12,5 ιντσών, πάνω στην οποία προβάλλονται δεδομένα από τον υπολογιστή ταξιδιού καθώς και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι.

Advertisement

Μάλιστα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε διαφορετικές διατάξεις στον πίνακα οργάνων, μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Το νέο Skoda Fabia προσφέρει την δυνατότητα Ambient Lightning, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τον φωτισμό μέσα στο σαλόνι, ώστε να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στην διάθεσή τους. Αυτό περιλαμβάνει τον φωτισμό που εκτείνεται κατά μήκος του ταμπλό, τον φωτισμό της κεντρικής κονσόλας, των χειρολαβών στις πόρτες καθώς και τα φώτα ανάγνωσης εμπρός και πίσω.

Advertisement

Η Skoda εφοδιάζει το νέο Fabia με ένα νέο θερμαινόμενο τιμόνι, η λειτουργία του οποίου ελέγχεται μέσω ενός κουμπιού στο ίδιο το τιμόνι ή στο σύστημα πολυμέσων. Διατίθεται επίσης και θερμαινόμενο παρμπρίζ για εύκολο ξεθάμπωμα ή ξεπάγωμα του παρμπρίζ τις ημέρες που υπάρχει πάγος.

Το νέο Skoda Fabia διαθέτει επίσης μία θήκη Phone Box και θύρες φόρτισης USB. To phone box είναι κατάλληλο για συσκευές με μεγάλη οθόνη και φορτίζει ασύρματα το κινητό, ενώ παράλληλα ενισχύει το σήμα. Πάνω από το phone box βρίσκονται δύο θύρες USB-C για φόρτιση κινητών συσκευών, αλλά και την εύκολη σύζευξη φορητών συσκευών με το σύστημα πολυμέσων.

Advertisement

Το Skoda Fabia χαρακτηρίζεται από την πρακτικότητα και την ευρυχωρία του. Για παράδειγμα ανάμεσα στους δύο πίσω επιβάτες περιλαμβάνεται ένας μεγάλος χώρος στο κεντρικό τούνελ ο οποίος μπορεί να μετασχηματιστεί και σε ποτηροθήκη.

Για τους πίσω επιβάτες το νέο Skoda Fabia εφοδιάζεται με αεραγωγούς που βρίσκονται τοποθετημένοι στην πίσω πλευρά του υποβραχιονίου και επιτρέπουν στους επιβάτες να ρυθμίζουν τον αέρα του κλιματισμού και στα πίσω καθίσματα. Μαζί με τους αεραγωγούς υπάρχουν και δύο θύρες USB-C για φόρτιση φορητών συσκευών στα πίσω καθίσματα.

Οι πρακτικές λύσεις συνεχίζονται και σε άλλα σημεία του σαλονιού, όπως για παράδειγμα οι διπλές τσέπες στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων. Εκεί μπορούν οι πίσω επιβάτες να τοποθετήσουν το laptopt τους στην μεγάλη τσέπη ή το κινητό τηλέφωνο στην μικρότερη.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι με μήκος που φθάνει στα 4,11 μέτρα και μεταξόνιο 2,56μ., παρέχει άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών (o οποίος ήταν ήδη o μεγαλύτερος στην κατηγορία) απέκτησε έξτρα 50 λίτρα, φτάνοντας τα 380 λίτρα. Τα οποία με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορούν να φθάσουν στα 1.190 λίτρα για την φόρτωση μεγάλων σε όγκο και μήκος αντικειμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Skoda Fabia στο Golden Hall
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP