Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποστολή στην Τσεχία: Η Skoda άλλαξε – Πρώτο δείγμα το Vision 7S (+video)

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποστολή στην Τσεχία: Η Skoda άλλαξε – Πρώτο δείγμα το Vision 7S (+video)

ΝΕΑ

Αποστολή στην Τσεχία: Η Skoda άλλαξε – Πρώτο δείγμα το Vision 7S (+video)

ΝΕΑ

Η Skoda προχωρά ολοταχώς προς την ηλεκτρική εποχή και αλλάζει και την εταιρική της ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

 

Tα πλάνα της Skoda για το (άμεσο) μέλλον είναι ξεκάθαρα: μέχρι το 2026 θα παρουσιάσει τρία ηλεκτρικά μοντέλα με το πρώτο να προλογίζεται από το Vision 7S, που παρουσιάστηκε επίσημα.

Έως το 2030 το 70% των πωλήσεών της θα είναι ηλεκτρικά, ενώ για να τα πετύχει όλα αυτά θα επενδύσει επιπλέον 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στον εξηλεκτρισμό και άλλα 700 εκατομμύρια στην ψηφιοποίηση.

Advertisement
Advertisement

Για το σκοπό αυτό, αλλάζει και το λογότυπό της, εγκαταλείποντας και αυτή με τη σειρά της το 3D, υιοθετώντας δισδιάστατα γραφικά και ενσωματώνοντας το καπέλο στο S -στα τσέχικα ονομάζεται Hacek- προκειμένου να απεικονίζεται καλύτερα στα ψηφιακά μέσα. Παράλληλα, υιοθετεί δύο αποχρώσεις του παραδοσιακού πράσινου.

Το καινούργιο σήμα της Skoda θα χρησιμοποιηθεί καταρχήν στην επικοινωνία της, ενώ από το 2024 θα κάνει την εμφάνισή του και στα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Μαζί με τη αλλαγή του λογότυπου, η τσέχικη εταιρεία του ομίλου Volkswagen, προχωρά και στην ανανέωση της γλώσσας σχεδίασής της. Δεν ξεχνά φυσικά το παρελθόν της μένοντας πιστή στις απλές και καθαρές γραμμές, αλλά υιοθετεί ένα νέο εμπρός μέρος.

Advertisement

Που ονομάζεται Tech Face και στο οποίο, όπως μπορούμε να δούμε στο πρωτότυπο Vision 7S, η συμβατική μάσκα έχει αντικατασταθεί από μια κλειστή επιφάνεια πίσω από την οποία βρίσκονται όλοι οι αισθητήρες. Οι κλασικές γρίλιες έχουν μετακινηθεί στον προφυλακτήρα, ενώ από κει και πέρα άλλα χαρακτηριστικά είναι οι προβολείς που όπως και τα πίσω φώτα σχηματίζουν ένα «Τ», η ιδιαίτερη διαμόρφωση της οροφής, η ψηλή βασική γραμμή του αμαξώματος, καθώς και οι ζάντες των 22 ιντσών.

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει είναι η καμπίνα που καταλαμβάνει το μεγαλύτερη μέρος του αμαξώματος των 5,0 μέτρων -το μοντέλο παραγωγής θα είναι το μεγαλύτερο των Skoda-, ενώ το πλάτος του θα φτάνει τα 1,94 μέτρα (το ύψος σχεδόν 1,90 μέτρα).

Advertisement

Επίσης, θα είναι πιο άνετο, με θέσεις για επτά και με δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού ανάλογα με τις επιλογές Drive και Relax. Χαρακτηριστικό είναι πως στο Drive η οθόνη των 14,6 ιντσών του συστήματος infotainment είναι κάθετη, ενώ στο Relax οριζόντια καθότι περιστρεφόμενη.

Επιπλέον τα καθίσματα των δύο πρώτων σειρών και περιστρέφονται και ανακλίνονται, ενώ πολύ ενδιαφέρουσα είναι η θέση του παιδικού καθίσματος, που είναι προσαρμοσμένο πάνω στην προέκταση της κεντρικής κονσόλας προς τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Skoda, αυτή είναι η πιο ασφαλής θέση στο εσωτερικό του Vision 7S, που επίσης διαθέτει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8,8 ιντσών και HUD.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη χρήση ανακυκλώσιμων όσο και βιάσιμων υλικών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο αμάξωμα, π.χ. στους προφυλακτήρες.

Για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του Vision 7S, η Skoda ανακοινώνει, πως η μπαταρία θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 89,0 kWh, θα εξασφαλίζει αυτονομία 600 χιλιομέτρων κατά WLTP και θα μπορεί να φορτίζει με ισχύ μέχρι 200 kW.

Περισσότερα στοιχεία θα δουν στο μέλλον, ενώ το δρόμο προς το μοντέλο παραγωγής του Vision 7S δύσκολα θα βρουν πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά του πρωτοτύπου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο νέο 7θέσιο Skoda θα χωράνε όλοι
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C3 1.2 vs Hyundai i20 1.0T vs Skoda Fabia 1.0 TSI
Η Skoda θέλει να γίνει κομβική για την ηλεκτροκίνηση