Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα σημαντική ενημέρωση λογισμικού για Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα σημαντική ενημέρωση λογισμικού για Skoda Enyaq iV

ΝΕΑ

Νέα σημαντική ενημέρωση λογισμικού για Skoda Enyaq iV

ΝΕΑ

H Skoda προσφέρει ένα νέο ενημερωμένο λογισμικό ME3 για τα Enyaq iV, το οποίο μπορούν οι ιδιοκτήτες να το εγκαταστήσουν δωρεάν.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda διαθέτει το ενημερωμένο λογισμικό για τα Enyaq iV, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία ασύρματα (OTA), αλλά πρέπει ο ιδιοκτήτης να οδηγήσει μέχρι το επίσημο συνεργείο της Skoda και να αποκτήσει σε λίγες ώρες το νέο λογισμικό στο αυτοκίνητό του.

Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται περίπου 5 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού, ενώ -αργότερα- νέες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες, ως πρόσθετα της ME3 με την αναβάθμιση -στην προκειμένη περίπτωση – θα γίνεται Over The Air (OTA).

Τι περιλαμβάνει η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού;

Η ME3 εστιάζεται κυρίως στην βελτιστοποίηση της μπαταρίας και της φόρτισης του αυτοκινήτου. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι η προστασία της μπαταρίας, για αυτό και θα φορτίζει έως το 80%, συμβάλλοντας στην παράταση της διάρκειας της ζωής της. Ο μέγιστος ρυθμός φόρτισης θα αυξηθεί στα 120 kW για οχήματα με μπαταρία 62 kWh και 135 kW για εκείνα με μπαταρία 82 kWh. Τώρα, όσοι έχουν περιορισμό στο όριο φόρτισης στα 50 kW, θα πρέπει να αναβαθμίσουν τον ρυθμό ορίου φόρτισης μέσω των υπηρεσιών της Skoda.

Διαβάσετε και για την οδηγική μας εμπειρία του νέου Skoda Enyaq coupe RS iV (πατήστε πάνω στην εικόνα).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η Skoda έχει προσθέσει νέα γραφικά φόρτισης στο σύστημα infotainment και περιλαμβάνει ένδειξη του προορισμοί και τυχόν απαιτούμενες στάσεις φόρτισης. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο head-up display. Η κάμερα οπισθοπορείας προσφέρει επίσης μεγαλύτερη χρωματική αντίθεση και βελτιωμένη ορατότητα, ενώ ένα κουμπί στο τιμόνι επιτρέπει στον οδηγό να κάνει εναλλαγή μεταξύ του Adaptive Cruise Control και του Travel Assist.

Όλα τα νέα Skoda Enyaq iV που θα παραλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες από εδώ και στο εξής θα έχουν προεγκατεστημένο το νέο λογισμικό ME3.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Skoda έχει παραδώσει περισσότερα από 70.000 Enyaq iV, δίνοντάς της μερίδιο των 3,5% στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το ταμπλό του Skoda Vision 7S
Έτσι λειτουργεί το Trailer Assist στο νέο Skoda Kodiaq (+video)
newsautoEXECUTIVE: Νέο Skoda Karoq

Advertisement