Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O πρόεδρος της Toyota δίνει συγχαρητήρια στη… Honda! (+video)

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O πρόεδρος της Toyota δίνει συγχαρητήρια στη… Honda! (+video)

ΝΕΑ

O πρόεδρος της Toyota δίνει συγχαρητήρια στη… Honda! (+video)

ΝΕΑ

Ο Akio Toyoda βρίσκεται στο τιμόνι ενός HR-V, το οποίο μάλιστα φαίνεται να εγκρίνει ως επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Ο Akio Toyoda, ο πρόεδρος της Toyota Motor Corporation και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Kiichiro Toyoda, είναι αναμφισβήτητα ένας πραγματικός λάτρης της αυτοκίνησης.

Το ιστορικό του περιλαμβάνει πολλαπλές συμμετοχές στις 24 ώρες του Nurburgring, αλλά και την γενικότερη στροφή της εταιρίας ώστε να αποφύγει την παραγωγή “βαρετών αυτοκινήτων”.

Σε μια άλλη επίδειξη της φιλικής του προσέγγισης στον ανταγωνισμό, ο Toyoda-san έδωσε πρόσφατα ένα νεύμα έγκρισης στους εγχώριους αντιπάλους του, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο ιαπωνικό κανάλι δημοσίων σχέσεων της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 16 εκατομμύρια προβολές και το μοιράστηκε ακόμη και η ίδια η Honda.

Το σύντομο κλιπ, που μοιράστηκε στο X (πρώην Twitter), δείχνει τον Toyoda, χαϊδευτικά γνωστό ως Morizo, να κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός Honda HR-V (γνωστού στην εγχώρια αγορά ως Vezel).

Αν και η συζήτηση εκτυλίσσεται στα ιαπωνικά, κάποιος εκτός κάμερας ρωτά τον πρόεδρο της Toyota: “Τι αυτοκίνητο είναι αυτό;”, στο οποίο ο Toyoda απαντά με ενθουσιασμό: “Είναι ένα Honda!”. Αυτή η δήλωση ακολουθείται από ένα μπράβο και ένα θερμό χαμόγελο, υποδηλώνοντας την προφανή υποστήριξη του Toyoda για το προϊόν του ανταγωνιστή του.

Advertisement

Ο Toyoda εντοπίστηκε να οδηγεί το Honda HR-V κατά τη διάρκεια μιας αναγνωριστικής αποστολής για το Rally Hokkaido.

Ο Morizo είχε προγραμματιστεί να κάνει μια διαδρομή επίδειξης με το GR Yaris Rally1, το οποίο συμμετέχει στο WRC. Είναι κοινή πρακτική για τους οδηγούς και τους πλοηγούς ράλι να νοικιάζουν αυτοκίνητα δρόμου για να εξοικειωθούν με την πίστα πριν από έναν αγώνα.

Advertisement

Ωστόσο, πολλά στελέχη μπορεί να επιλέξουν να παραμείνουν αυστηρά στα οχήματα της δικής τους μάρκας σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Toyoda, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να αισθάνεται απόλυτα άνετα δοκιμάζοντας τις προτάσεις του αντιπάλου του, μοιραζόμενος μάλιστα τα αποτελέσματα στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Toyota.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με ένα κοντινό πλάνο του εμβλήματος της Honda, ακολουθούμενο από το σλόγκαν της Honda, “The Power Of Dreams” – ένα σημάδι σεβασμού της συντροφικότητας από την Toyota προς τους συμπατριώτες της.

Μαζί με τον Toyoda στο Honda οδηγεί ο Juha Kankkunen, ο Φινλανδός πρώην οδηγός ράλι με τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, το τελευταίο εκ των οποίων κέρδισε το 1993 πίσω από το τιμόνι ενός Toyota Celica Turbo.

Advertisement

Ο Kankkunen σημείωσε επίσης επιτυχίες με την Peugeot και τη Lancia κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο Kankkunen χρησίμευσε ως πλοηγός του Toyoda, δημιουργώντας ένα δυναμικό δίδυμο, όπως σίγουρα θα εκτιμούσαν οι λάτρεις των ράλι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Honda ZR-V στην Ισπανία
Honda Civic e:HEV: Η οικογενειακή του διάσταση
Η Toyota κερδίζει παντού!