Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Πάπας ευλογεί την… ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Πάπας ευλογεί την… ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

O Πάπας ευλογεί την… ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σίγουρα το μέλλον. Τώρα πια και με την ιερή φροντίδα του Πάπα Φραγκίσκου.

Advertisement
Advertisement

Από την θέση του πιο ισχυρού ηγέτη του Χριστιανικού κόσμου, ο Πάπας Φραγκίσκος εκδηλώνει συχνά το ενδιαφέρον του όχι μόνο για θέματα που άπτονται της πίστης, αλλά και για γενικότερες καταστάσεις που απασχολούν τις δυτικές κοινωνίες.

Έτσι πέρα από την προώθηση εννοιών όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη για όλους, δεν παραλείπει να έχει άποψη και για θέματα όπως η περιβαλλοντική κρίση.

Σε τελευταίες του όμως δηλώσεις, ο Ποντίφικας φάνηκε να είναι ένθερμος υποστηρικτής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της αειφόρου ανάπτυξης. Και ζήτησε από όλους να προχωρήσει ταχύτατα η εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων όπως η βενζίνη, το diesel, το φυσικό αέριο και βέβαια τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Το 2019 ο Πάπας ίδρυσε μία οργάνωση νέων με την ονομασία Economy of Francesco, η οποία είχε στόχο να μελετήσει το περιβάλλον και την πράσινη ενέργεια. Στην συνάντηση που έγινε φέτος, νεαροί από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στην Ιταλία και συζήτησαν θέματα για το περιβάλλον.

Σε αυτή την συνάντηση πήρε τον λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος, και υποστήριξε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κόσμος πρέπει να αφήσει πίσω ότι μολύνει το περιβάλλον και να επικεντρωθεί στην δημιουργία ενέργειας που δεν θα επηρεάζει την ατμόσφαιρα.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δίνει την… ευλογία του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία όπως έχουμε παρατηρήσει και παλαιότερα, φροντίζει να χρησιμοποιεί σε κάποιες από τις μετακινήσεις του, δείχνοντας έμπρακτα την θέση του προς τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Στην χώρα μας πάντως είμαστε ήδη μπροστά σε αυτόν τον τομέα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ηλεκτρικό VW ID. 3, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για θέματα οικολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα ντιφτάρουν τα σπορ ηλεκτρικά της AMG;
Πως τα ηλεκτρικά σώζουν τα συμβατικά αυτοκίνητα;
Ακόμα και η Ferrari υποκύπτει στα ηλεκτρικά

Advertisement