Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και η Ferrari υποκύπτει στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και η Ferrari υποκύπτει στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ακόμα και η Ferrari υποκύπτει στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Μετά την Purosangue, έρχεται να πέσει ένα ακόμα κάστρο. Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari θα είναι πολύ σύντομα πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα στην αυτοκίνηση τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά πρωτοφανής στα χρονικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ferrari και οι τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στην εταιρία.

Από τη μια η επίσημη πλέον παρουσίαση του πρώτου SUV της εταιρίας, της Purosangue, η οποία δημιούργησε πολλές αντιδράσεις, αν και όπως φαίνεται θα αποτελέσει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Και από την άλλη η επίσημη πλέον διαβεβαίωση ότι η Ferrari ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Σε μία μεγάλη συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό, το νέο αφεντικό της εταιρίας Benedetto Vigna, δήλωσε ότι η ηλεκτρική Ferrari θα είναι ένα γνήσιο αυτοκίνητο της εταιρίας, πιστό στην φιλοσοφία της.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ή πληροφορίες για το πως θα είναι αυτό το αυτοκίνητο. Τον Ιούλιο ο Vigna θέλοντας να καθησυχάσει τους φίλους της εταιρίας, είπε ότι το έξτρα βάρος μιας πλήρως ηλεκτρικής διάταξης δεν θα είναι απαγορευτικό για ένα αυτοκίνητο με τα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας Ferrari.

Υποστήριξε ότι η Ferrari θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην πρόκληση του έξτρα βάρους και όγκου. Στη νέα του συνέντευξη υποστήριξε ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί εργάζονται στο πως θα καταφέρουν με αυτό το έξτρα βάρος να διατηρήσουν την “ψυχή” μιας Ferrari.

Advertisement

Nωρίτερα μέσα στην χρονιά είχαμε δει κάποια σχέδια της Ferrari τα οποία χρησιμοποιούσαν πολλές μπαταρίες διάσπαρτες στο αμάξωμα, με μία λεπτή κάτω από τα καθίσματα και μία μεγαλύτερη πίσω από τους επιβάτες.

Advertisement

Πιθανόν να ακολουθήσουν αυτή την μέθοδο, έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των μαζών και πιο σωστός έλεγχος ως προς την σπορ οδήγηση.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2025, με την εταιρία να στοχεύει στο 40% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά από το 2030. Τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων, ενώ το υπόλοιπο 40% θα είναι plug-in υβριδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari Purosangue vs Lamborghini Urus: Ποια κερδίζει;
Ferrari F12: Δείτε την να ξεπερνά τα 300 (+video)
Δοκιμή: Ferrari 296 GTB

Advertisement