Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως τα ηλεκτρικά σώζουν τα συμβατικά αυτοκίνητα;

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως τα ηλεκτρικά σώζουν τα συμβατικά αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Πως τα ηλεκτρικά σώζουν τα συμβατικά αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση εκείνα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη.

Advertisement
Advertisement

Η γενική αντίληψη που υπάρχει στον κόσμο -και εν πολλοίς είναι και αλήθεια- λέει ότι η ηλεκτροκίνηση έρχεται να αλλάξει τα πάντα σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο. Και μέσα σε λίγα χρόνια οι περισσότερες εταιρίες θα καταργήσουν τα συμβατικά τους αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα βγάζουν μόνο ηλεκτρικά.

Yπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη. Η οποία εκφράζεται μάλιστα από πολύ επίσημα χείλη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ford Jim Farley εξέφρασε την άποψη ότι αν δεν υπήρχε η ηλεκτρική Mustang Mach-E δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει και η νέα γενιά της Mustang με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας κανονικής Mustang που έγινε πριν λίγες ημέρες, φέρνοντας στην αγορά την έβδομη γενιά του κλασικού αμερικάνικου pony car.

Advertisement
Advertisement

Η “σωτηρία” της κλασικής Mustang οφείλεται, σύμφωνα με τον Farley, στο γεγονός ότι η ηλεκτρική Mach-E σημείωσε τεράστια επιτυχία και έτσι επέτρεψε στην Ford να εξελίξει και να φέρει την αγορά την έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει αυτή την θέση είναι ότι από την παρουσίαση της Mach-E το 2020 η Ford έχει αποκτήσει σημαντικά δικαιώματα ρύπων, κάτι που της επιτρέπει να έχει την ευελιξία να φτιάξει αυτοκίνητα με ανεβασμένους ρύπους, διατηρώντας τον μέσο όρο της γκάμας της σε αποδεκτά επίπεδα.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι οι άμεσοι ανταγωνιστές της συμβατικής Mustang, όπως τα Challenger και Charger, θα βγουν οριστικά από την παραγωγή δίνοντας την θέση τους σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Mustang θα συνεχίσει για μια ακόμα γενιά, εκμεταλλευόμενη την “διευκόλυνση” που της κάνει η ηλεκτρική αδελφή της ως προς τους ρύπους αλλά και τα σημαντικά κέρδη που έχει η Ford από την Mach-E.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με δύο οθόνες στο ταμπλό η βασική Ford Mustang
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Ford Mustang! (+video)
Ford Mustang Mach-E: Με όφελος 8.000 ευρώ