Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πως θα ντιφτάρουν τα σπορ ηλεκτρικά της AMG;

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα ντιφτάρουν τα σπορ ηλεκτρικά της AMG;

Mobility

Πως θα ντιφτάρουν τα σπορ ηλεκτρικά της AMG;

Mobility

Το ότι η Mercedes- AMG σκέφτεται να εγκαταστήσει τέτοιο πρόγραμμα στα αυτόνομα ηλεκτρικά της μοντέλα, είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Η ενσωμάτωση ενός προγράμματος που επιτρέπει ή διευκολύνει αν προτιμάτε, το drift για τον οδηγό, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Έχουμε δει και στο παρελθόν αυτοκίνητα όπως το Ford Focus RS και το Audi RS3 –με αυτή τη χρονολογική σειρά- να διαθέτουν ειδικές λειτουργίες drift που βοηθούν τον οδηγό να κοντρολάρει το αυτοκίνητο που γλιστράει εσκεμμένα. Η Mercedes- AMG προχωράει την εφαρμογή αυτή ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς επεξεργάζεται το σενάριο να προσφέρει μια τέτοια λειτουργία σε αυτόνομα ηλεκτρικά της μοντέλα, πράγμα που σημαίνει πως το drift θα είναι… ψηφιακή υπόθεση ή αν θέλετε, θα έχει ψηφιακή ακρίβεια στον έλεγχο.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως η Toyota έχει παρουσιάσει μια τέτοια τεχνολογία, με μόνο στόχο να δείξει στο κοινό πως μπορεί τεχνολογικά να υποστηρίξει μια τέτοια διαδικασία. η Mercedes- AMG όμως, θέλει να εξελίξει το δικό της σύστημα το οποίο θα είναι μέρος του εξοπλισμού στα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα που θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται αυτόνομα. Σε μια συνέντευξή του σε μέσω της Αυστραλίας, ο επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας εξέλιξης μοντέλων της Mercedes-AMG, Joerg Bartels, μίλησε ξεκάθαρα για το θέμα.

«Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μια λειτουργία drift, μια και η κεντρική μονάδα του συστήματος μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει εικόνα για την κατάσταση του αυτοκινήτου αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται. Έχουμε αισθητήρες για τα πάντα, οπότε το ξέρουμε. Αν ο χώρος για να κάνει κάποιος drift επαρκεί, τότε το αυτοκίνητο μπορεί να του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται για να το κάνει. Τώρα, σε ότι αφορά το αυτόνομο drift, είναι κάτι που ίσως και να ετοιμάζουμε ήδη».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Mercedes-AMG C 63 S E Performance των 680 ίππων
Πόσες Mercedes-AMG GT3 Edition 55 θα παραχθούν;
Το Opel Corsa σε περιορισμένη έκδοση 40 ετών

Advertisement

 

 

 

Advertisement