Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της Renault έχει ξεγράψει τους θερμικούς κινητήρες

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο επικεφαλής της Renault έχει ξεγράψει τους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της Renault έχει ξεγράψει τους θερμικούς κινητήρες

ΝΕΑ

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορεί να πήραν μια ανάσα από την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που τους έχουν ήδη αποδομήσει.

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή μας, οι Γερμανοί δείχνουν να είναι η «κραταιά δύναμη» στην ηλεκτροκίνηση, επί ευρωπαϊκού εδάφους, όμως δεν είναι οι πρωτοπόροι της προσπάθειας.

Αυτός ο ρόλος ανήκει στους Γάλλους και στους Ιάπωνες του Renault Alliance, ο οποίος έχει αρχίσει να επεκτείνεται σημαντικά, παρουσιάζοντας πολλά αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα.

Ο Luca De Meo, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, θεωρεί, πλέον, ότι η ηλεκτροκίνηση θα είναι το μέλλον και ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πάψουν να υπάρχουν. Προφανώς, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε μια πρόβλεψη για ό,τι θα επακολουθήσει. Απλά, υποστηρίζει το επιχειρηματικό συμφέρον της εταιρείας στην οποία προΐσταται και το στρατηγικό πλάνο που ονομάστηκε «Renaulution».

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Politico, ο De Meo (φωτογραφία) αναφέρθηκε στο τέλος των θερμικών κινητήρων, βενζίνης και πετρελαίου, υποστηρίζοντας ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν σταματήσει τη σχεδίαση νέων από λευκό χαρτί και την εξέλιξή τους με σκοπό να τους βάλουν σε διαδικασία παραγωγής.

Όπως είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να εξελίσσει έναν εντελώς καινούργιο κινητήρα στην Ευρώπη. Όλα τα χρήματα επενδύονται στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της κίνησης με υδρογόνο».

Advertisement

Σε ερώτηση για την πρόσφατη εξέλιξη όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιτρέπει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων τα οποία θα έχουν θερμικό κινητήρα και μετά το 2035, ο Luca De Meo τόνισε: «Η πώληση νέων μοντέλων που θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα είναι μια λύση για τα οχήματα που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ωστόσο, τα e-fuels είναι μια ευκαιρία».

Advertisement

Τέλος, ο De Meo επισήμανε ότι όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα γίνουν κατασκευαστές αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από το 2030 ή το 2035 και έπειτα και έχουν ήδη ξεκινήσει την επένδυση και τη διαδικασία μετάβασής τους προς αυτό τον σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του νέου Renault Austral στην Ελλάδα
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace
O Luca De Meo επικεφαλής στον ACEΑ

 

Advertisement