Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace

Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Espace

Mobility

Η έκτη γενιά του Renault Espace είναι προ των πυλών και όπως φαίνεται από τις πρώτες κιόλας διαρροές, θα αποτελέσει μια αισθητική προέκταση του Austral που έχουμε και στην κεντρική φωτογραφία.

Advertisement
Advertisement

Διέρρευσαν για λίγο ορισμένα σκίτσα από το manual του νέου Renault Espace και μας έδωσαν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πρώτα και κύρια, επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που είχαμε πως το νέο Espace θα είναι βασισμένο σε μεγάλο ποσοστό στην αισθητική που λάνσαρε η Renault με το νέο Austral. Αυτό που προκύπτει από τα σκίτσα που είδαμε στη διαρροή που υπήρξε από το επίσημο site της Renault, είναι πως η αισθητική του μπροστινού μέρους έχει μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια από το ένα μοντέλο στο άλλο.

Advertisement
Advertisement

Στα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το μέγεθος του μοντέλου που ήταν και αυτά μέρος της διαρροής, φαίνεται πως το νέο Espace θα είναι σχεδόν 14 εκατοστά πιο «κοντό» από το προηγούμενο. Αυτό φυσικά είναι σημαντικό και ταιριάζει πολύ με την crossover προσέγγιση που θα έχει η νέα γενιά του μοντέλου, που θυμίζουμε πως όριζε από το 1984 μέχρι τώρα τα δεδομένα των MPV της μεσαίας κατηγορίας.

Παρά το διαφορετικό στυλ αμαξώματος και το μικρότερο μήκος, η Renault επιμένει πως το Espace δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του, περιγράφοντάς το ως «άνετο μοντέλο μεγάλων αποστάσεων για έως και 7 επιβάτες». Από τα επίσημα teaser και τα σχεδιαγράμματα που διέρρευσαν, είναι προφανές ότι η έκτη γενιά του Espace θα είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του Austral.

Advertisement

Μάλιστα, οι ομοιότητα μεταξύ των δύο, είναι χαρακτηριστική έως και τις μεσαίες κολώνες του αμαξώματος. Το μεταξόνιο του Espace είναι μεγαλύτερο, με μήκος 2.740 χιλιοστά, ενώ φαίνεται να έχει αυξημένο πίσω πρόβολο και πιο «κάθετο» πίσω μέρος. Το Espace έχει μήκος 4.720 χιλ. που το καθιστά 21 εκατοστά μακρύτερο από το Austral και χάρη στις διαστάσεις του, πλασάρεται στην κατηγορία των D-SUV.

Advertisement

Γνωρίζαμε ήδη ότι το νέο Renault Espace θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική CMF-CD, η οποία είναι κοινή με άλλα μοντέλα παραγωγής όπως είναι το Nissan X-Trail. Οι επιλογές που θα έχουν να κάνουν με τους κινητήρες, πιθανότατα θα είναι ίδιες με εκείνες του Austral, συμπεριλαμβανομένων ήπιων υβριδικών και υβριδικών συνόλων με απόδοση που θα φτάνει έως και τους 200 ίππους.

Advertisement

Όλα τα σχετικά με το μοντέλο στοιχεία, θα τα έχουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο στις 28 Μαρτίου, όταν και θα γίνει το ντεμπούτο του μοντέλου από τη Renault, με κάθε επισημότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο ηλεκτρικό Dacia Spring και επαγγελματικό
Πρώτη γεύση από το επόμενο Mitsubishi L200
Porsche: Μένει εκτός Formula 1