Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Luca de Meo επικεφαλής στον ACEΑ

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Luca de Meo επικεφαλής στον ACEΑ

ΝΕΑ

O Luca de Meo επικεφαλής στον ACEΑ

ΝΕΑ

Αλλαγή διοίκησης στον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA»), όπου ο Oliver Zipse (προερχόμενος από τον Όμιλο BMW) αντικαταστάθηκε από τον Luca de Meo του Ομίλου Renault.

Advertisement
Advertisement

Η θητεία του Προέδρου του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ACEA») συνήθως είναι διετής και ο αντικαταστάτης του ορίζεται στο τέλος του έτους που λήγει αυτή του ήδη εν ενεργεία.

Για το 2023, τη θέση ανέλαβε ο Luca de Meo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault. Ο Ιταλός στην καταγωγή αντικατέστησε τον Oliver Zipse, επικεφαλής της BMW. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. de Meo ορίστηκε στη θέση του για έναν χρόνο με τον όρο να ανανεωθεί η θητεία του για ένα έτος ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. de Meo δήλωσε ότι θα «συμβάλλει στο να υπάρξει ισορροπία μεταξύ του τι είναι καλό για το περιβάλλον και τι χρειάζεται να γίνει για την οικονομία της Ευρώπης και τι είναι καλό για την κοινωνία».

Το ανώτατο στέλεχος του Ομίλου Renault έχει να διαχειριστεί την εφαρμογή της καινούργιας νόρμας «Euro 7» για τη μείωση των ορίων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα αλλά και τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας στον κλάδο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο! Η Ελλάδα ακολουθεί την ΕΕ στις εκπομπές CO2
«Κόλαση» για όλους το Euro 7
«Καθαρά» 6 στα 10 καινούρια αυτοκίνητα στην ΕΕ!

Advertisement