Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο απίστευτος χρόνος αναμονής για ένα Tesla Model X

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο απίστευτος χρόνος αναμονής για ένα Tesla Model X

ΝΕΑ

Ο απίστευτος χρόνος αναμονής για ένα Tesla Model X

ΝΕΑ

To ανανεωμένο Model X ξεκίνησε να παράγεται στα τέλη του 2021. Όμως οι πελάτες που το έχουν παραγγείλει θα το παραλάβουν πολλούς μήνες αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων είναι πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ως αποτέλεσμα της γενικότερης αναστάτωσης που επικρατεί στην αγορά.

Η Tesla δεν θα μπορούσε να αποφύγει αυτή την κατάσταση, πολύ δε περισσότερο αν λάβουμε υπόψη τη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα αυτοκίνητά της. Και ένα από αυτά είναι το ανανεωμένο Model X το οποίο ξεκίνησε να πωλείται στην Αμερική στα τέλη του 2021.

Όμως όσοι έχουν κάνει παραγγελία διαπιστώνουν προς μεγάλη απογοήτευσή τους, ότι η εταιρία τους ανακοινώνει ότι η παράδοση των αυτοκινήτων τους πηγαίνει αρκετά πίσω, είτε προς τα τέλη του 2022 είτε στις αρχές του 2023.

Advertisement
Advertisement

Και αυτό χωρίς να υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης, που πλέον φθάνει και στον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς. Και βλέπουμε…

Advertisement

Οι αλλαγές των ημερομηνιών παράδοσης είναι συχνές και υπάρχουν πελάτες οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί από την εταιρία έως και 8 φορές για μετατόπιση της παραγγελίας τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη στην αγορά των ΗΠΑ, με την Tesla να δίνει ως αιτία τις καθυστερήσεις στην τροφοδοσία από τους προμηθευτές. Παράλληλα και οι αλλαγές στην γραμμή παραγωγής για τα αναβαθμισμένα μοντέλα χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Advertisement

Το 2021 η εταιρία παρέδωσε πάνω από 900.000 μονάδες Model 3 και Model Y, με τις πωλήσεις των Model S και Model X να είναι μόλις 25.000. Η εταιρία έχει πλέον εστιάσει πολύ στα μικρά της μοντέλα, και είναι εμφανές ότι έχει αφήσει “πίσω” τα Model X και Model S, με το τελευταίο, παρά την ανανέωσή του, να συμπληρώνει ήδη αρκετά χρόνια στην παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη
Τελικά τα Tesla πιάνουν πιο εύκολα φωτιά;
Βάλανε χέρι οι Γερμανοί στο Tesla Model Y