Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελικά τα Tesla πιάνουν πιο εύκολα φωτιά;

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελικά τα Tesla πιάνουν πιο εύκολα φωτιά;

ΝΕΑ

Τελικά τα Tesla πιάνουν πιο εύκολα φωτιά;

ΝΕΑ

Αρκετός ντόρος γίνεται κάθε φορά που ένα βίντεο στο διαδίκτυο προβάλει ένα φλεγόμενο Tesla και οι διάλογοι στα social «παίρνουν φωτιά» περισσότερο από ότι το ίδιο το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Είναι όμως τόσο συχνό το φαινόμενο στα αλήθεια;

Στους Αμερικάνους αρέσουν πολύ οι έρευνες, ακόμη και αν έχουν να κάνουν με το πιο ασήμαντο πράγμα του κόσμου. Αυτή τη φορά όμως έβγαλαν τα… κομπιουτεράκια και ανέλυσαν τα περιστατικά αυτανάφλεξης των αυτοκινήτων από το 2012 μέχρι και σήμερα. Δεν έλαβαν υπόψη με λίγα λόγια τα αυτοκίνητα που κάηκαν από περιπτώσεις βανδαλισμού, κακόβουλης ενέργειας ή αν ξεκίνησε από άλλο φλεγόμενο αντικείμενο.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα ενδεχομένως να σας εκπλήξει καθώς σύμφωνα με την έρευνα, τα Tesla έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να αρπάξουν φωτιά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Η στατιστική έδειξε ένα τέτοιο περιστατικό για κάθε 205 εκ. μίλια για την περίοδο 2012-2021, ενώ για τα τελευταία δύο χρόνια το σκορ βελτιώθηκε και άλλο με ένα περιστατικό αυτανάφλεξης για κάθε 210 εκ. μίλια, ή αν προτιμάτε από 310 σε 338 εκ. χιλιόμετρα.

Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα αυτοκίνητα εμφανίζουν ένα πολύ πιο συχνό μέσο όρο ανάφλεξης με ένα τέτοιο περιστατικό κάθε 19 εκ. μίλια ή 30,5 εκ. χιλιόμετρα που διανύονται. Με μία άλλη οπτική της στατιστικής έχουμε 5 πυρκαγιές σε Tesla ανά δις. μίλια έναντι 53 φλεγόμενων αυτοκινήτων για κάθε δις. μίλια. Όπως και να διαβαστεί η στατιστική το συμπέρασμα είναι ότι αποτελεί αδικία να έχουν… ενοχοποιηθεί τα Tesla σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, ειδικά από τη στιγμή που αποδεικνύονται περισσότερο ασφαλή.

Advertisement

Η Tesla αποδίδει το στερεότυπο στο γεγονός ότι τα μοντέλα της «πουλάνε» αρκετά στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα κάθε τέτοιο περιστατικό να προβάλλεται υπερβολικά. Αυτό δε συμβαίνει με άλλα μοντέλα, αφού κανείς δεν θα ασχοληθεί με ένα φλεγόμενο mainstream μοντέλο όπως ένα Toyota Corolla σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά που φέρουν την υπογραφή του Elon Musk. Αγοράστε τα άφοβα λοιπόν αφού μπορεί να… κινδυνέψετε κάποια στιγμή από την αυτόνομη οδήγηση τους, όχι όμως από πιθανή πυρκαγιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VIDEO: Δοκιμάζοντας το Tesla Model 3 Long Range
Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο
Πότε έρχεται το Tesla του… λαού; Πόσο κοστίζει;