Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Κουράστηκε να μετρά παραγγελιές για το ηλεκτρικό pick up της Tesla o Elon Musk και δήλωσε πως σταματά να δέχεται άλλες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αφορά τις παραγγελίες από την Ευρώπη και την Κίνα όχι όμως και για την Β. Αμερική.

Το Cybertruck έκανε την εμφάνιση του δειλά δειλά το 2020 και μέσα σε μία εβδομάδα είχε λάβει ήδη 250.000 παραγγελίες. Το ιδιαίτερο ηλεκτρικό… αγροτικό άρεσε τόσο που η ζήτηση έφθασε τα 650.000 αυτοκίνητα μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φθάσει τις 1.500.000 κρατήσεις.

Μέχρι η Tesla να φωνάξει «enough» για την Ευρώπη και την Κίνα αφού οι παραγγελίες φθάνουν και περισσεύουν για μία τριετία παραγωγής. Το Cybertruck έχει αναλάβει το Gigafactory στο Τέξας των ΗΠΑ και όπως είναι λογικό θα δοθεί προτεραιότητα στην εγγύς αγορά.

Advertisement
Advertisement

cybertruck with trailer

Παράλληλα, οι προδιαγραφές της Ευρώπης είναι διαφορετικές τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και σχετικά με τις διαστάσεις (είναι λογική μία πιο minimal προσέγγιση για την Ευρώπη) και για αυτό θα χρειαστεί ίσως μία επιπλέον γραμμή παραγωγής που θα αποφέρει καθυστερήσεις.

Η Tesla έχει έτσι και αλλιώς ρίξει το βάρος στα Model 3 και Model Υ που αυτό τον καιρό πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, ενώ πλέον θα πρέπει να καλύψει και το 1.500.000 πελατών που έχουν δώσει προκαταβολές και βλέπουν τον Αμερικανό μεγιστάνα να αγοράζει το Twitter.

Advertisement

Το pick-up βασίζεται στην πλατφόρμα του Model X και θα διατεθεί στα τέλη του 2023. Θα το δούμε με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, με δύο και σύστημα τετρακίνησης αλλά και με τρεις στην κορυφαία του και πιο γρήγορη εκδοχή. Η αυτονομία του θα ξεκινά από τα 400 χλμ., ενώ όλες οι εκδόσεις θα εξοπλίζονται με σύστημα αερανάρτησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα Tesla θέλει να πουλά ο Elon Musk το 2030;
Φόρτισε το Tesla του και πλήρωσε 550.000 ευρώ
Οδηγός Ταξί μηνύει την Tesla!