Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντριφτάροντας στον πάγο με την Chevrolet Corvette E-Ray (+video)

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντριφτάροντας στον πάγο με την Chevrolet Corvette E-Ray (+video)

ΝΕΑ

Ντριφτάροντας στον πάγο με την Chevrolet Corvette E-Ray (+video)

ΝΕΑ

O εξηλεκτρισμός της Chevrolet Corvette την έχει μετατρέψει σε ένα hypercar αναφορικά με την επιτάχυνση από στάση. Η εξέλιξη της Chevrolet Corvette E-Ray, όπως ονομάζεται, συνεχίζεται επί πάγου.

Advertisement
Advertisement

Γιατί γράψαμε παραπάνω ότι η Corvette παραπέμπει σε hypercar κατά την επιτάχυνσή της από στάση; Επειδή, βάσει των πρώτων στοιχείων που έχει ανακοινώσει η Chevrolet, η Corvette E-Ray θα χρειάζεται περίπου 2,0 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα.

Καμία Corvette παραγωγής δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο ως τώρα και αυτό θα γίνει εφικτό χάρη στην υβριδική διάταξη κινητήρα αλλά και στην τετρακίνηση που αυτό θα εξασφαλίζει στο νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Chevrolet Corvette E-Ray θα διαθέτει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα (με την κωδική ονομασία «LT2») ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 502 ίππους/6.450 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 637 Nm/5.150 σ.α.λ., με τη χρήση πιο ελεύθερης εξάτμισης (497 ίπποι χωρίς αυτή). Αυτός δίνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Επίσης, διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 1,94 kWh -τοποθετημένες στο κέντρο του αυτοκινήτου- και έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και μέγιστη ροπή 150 Nm 162 ίππους και μέγιστη ροπή 165 Nm και δίνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς της Corvette E-Ray.

Advertisement

Σύμφωνα με την Chevrolet, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τού συστήματος θα είναι «περίπου 600 ίπποι». 655 ίπποι. H Corvette E-Ray θα μπορεί να κινείται και ως αμιγώς ηλεκτρική για μικρή απόσταση, αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πόση θα είναι αυτή.

Advertisement

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου συνεχίζεται και η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει εντός του 2023. Στο forum των φίλων της Corvette το μέλος αυτού που έχει την ονομασία «Corvette_Nut» ανήρτησε ένα σύντομο βίντεο από τις δοκιμές του σε παγωμένη επιφάνεια στην οποία μπορούμε να δούμε το όχημα να κινείται με ταχύτητα, προσφέροντας θεαματικά πλάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα αποδεχθούν οι Αμερικανοί μια Corvette SUV;
Θέλεις Corvette Z06; Φτιάξε και τον κινητήρα της! (+video)
H επένδυση του αιώνα: Γιατί ένα Chevrolet Blazer πωλείται 120 φορές επάνω;