Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θέλεις Corvette Z06; Φτιάξε και τον κινητήρα της! (+video)

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλεις Corvette Z06; Φτιάξε και τον κινητήρα της! (+video)

ΝΕΑ

Θέλεις Corvette Z06; Φτιάξε και τον κινητήρα της! (+video)

ΝΕΑ

Η Chevrolet πρωτοπορεί σε άλλη μια περίπτωση και δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές της Corvette Z06 να κατασκευάσουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους.

Advertisement
Advertisement

Με ένα έξτρα κόστος, κάθε αγοραστής της Corvette Z06 θα μπορεί να συναρμολογεί ο ίδιος τον κινητήρα του αυτοκινήτου του.

Μιλάμε για μια ιδιαίτερη περίπτωση εξατομίκευσης που όμοιά της, έχουμε δει μόνο από στη Chevrolet. Ο Kai Spande, διευθυντής του εργοστασίου συναρμολόγησης Corvette, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δυνατότητα που θα έχει κάποιος να κατασκευάσει ιδιόχειρα τον κινητήρα του δικού του αυτοκινήτου, θα είναι διαθέσιμη προς τα μέσα του 2023.

Advertisement
Advertisement

Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας Corvette Z06, εκτός από την εμφάνισή της προφανώς, βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα και είναι ο νέος αλουμινένιος V8 κινητήρας 5,5 λίτρων LT6 της GM. Με την υπηρεσία BYOE (Build Your Own Engine- Φτιάξε το Δικό Σου Κινητήρα, σε ελεύθερη μετάφραση) που θα γίνεται στο Performance Build Center εντός του εργοστασίου συναρμολόγησης Corvette στο Bowling Green του Κεντάκι, όσοι πελάτες το επιλέξουν, θα έχουν πολλά να κάνουν.

Σύμφωνα με τον Spande, ο πελάτης θα βρεθεί σε ένα σημείο του εργοστασίου όπου θα έχει όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα γύρω του και με τη σχετική καθοδήγηση θα μπορεί να κάνει μόνος του τη συναρμολόγηση. Μετά, ο κινητήρας θα δοκιμάζεται στο δυναμόμετρο για να πιστοποιείται η σωστή δουλειά που θα έχει γίνει και στη συνέχεια θα επιστρέφει στο εργοστάσιο προκειμένου να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του εκάστοτε πελάτη.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως το BYOE προσφερόταν και στο παρελθόν από τη GM και η τιμή του ήταν περίπου 5.000 ευρώ, αλλά τώρα το κόστος αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερο για την αντίστοιχη διαδικασία. Καθώς όμως οι παραγγελίες που έχουν ληφθεί από την εταιρεία για το μοντέλο, έχουν καλύψει ολόκληρη την παραγωγή του 2022, το BYOE θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα του 2023, για αυτοκίνητα που θα παραδοθούν έτοιμα στους αγοραστές τους μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Corvette Z06 δεν έχει μια απλή εξάτμιση (+video)
Το πιο ακραίο Defender έχει μοτέρ από Corvette!
Πότε θα παρουσιαστούν οι ηλεκτρικές Chevrolet;