Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Z Proto: Με το βλέμμα στο νέο «Ζ»

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Z Proto: Με το βλέμμα στο νέο «Ζ»

ΝΕΑ

Nissan Z Proto: Με το βλέμμα στο νέο «Ζ»

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσίασε το «Ζ Proto», σηματοδοτώντας την πρόθεση της εταιρείας να ξεκινήσει μια νέα γενιά του θρυλικού Ζ σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan Z Proto σέβεται πλήρως τα 50 χρόνια της κληρονομιάς Z και ταυτόχρονα, είναι ένα πλήρως μοντέρνο σπορ αυτοκίνητο.

Η παρουσίαση έγινε στο Nissan Pavilion στην Yokohama, με το πρωτότυπο αυτοκίνητο να διαθέτει νέο σχεδιασμό εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και έναν κινητήρα V6 με διπλό turbo και χειροκίνητο κιβώτιο. «Το Z, ως αγνό σπορ αυτοκίνητο, αντιπροσωπεύει το πνεύμα της Nissan», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida. Τα μέλη του Z Club στην Ιαπωνία, οι συμμετέχοντες στο ZCON στο Τενεσί και οι λάτρεις σε διάφορες άλλες αγορές συντονίστηκαν για την εκδήλωση.

Εξωτερικό: το παρελθόν συναντά το μέλλον

Advertisement
Advertisement

Το Z Proto δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την ομάδα σχεδιασμού της Nissan στην Ιαπωνία, διαθέτει ένα νέο, ελκυστικό εξωτερικό σχέδιο με σιλουέτα που διατηρεί την παράδοση με το αρχικό μοντέλο. Διαθέτει λαμπερό περλέ κίτρινο χρώμα (αφιέρωμα σε ένα δημοφιλές χρώμα τόσο στην πρώτη γενιά Z (S30) όσο και στο (Z32) 300ZX ) με μαύρη οροφή. Ο συνδυασμός ενός ρετρό θέματος με ένα φουτουριστικό ήταν πρόκληση, δήλωσε ο Alfonso Albaisa, επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan.

«Οι σχεδιαστές μας έκαναν αμέτρητες μελέτες και σκίτσα καθώς ερευνήσαμε κάθε γενιά και τι την έκανε επιτυχημένη», δήλωσε ο Albaisa. Το σχήμα της οροφής και οι κεκλιμένοι προβολείς LED σε σχήμα δακρύων θυμίζουν το πρώτο «Z». Οι διαστάσεις της ορθογώνιας μάσκας είναι παρόμοιες με το μοντέλο, που κυκλοφορεί για να προσφέρουν μια ανανεωμένη μοντέρνα εμφάνιση. Η φόρμα συνεχίζει να αποπνέει τόσο δύναμη όσο και κομψότητα. Η εμφάνιση από το πλάι θυμίζει εντονότερα το πρώτο «Z» Η γραμμή οροφής «ρέει» από το εμπρός τμήμα στο πίσω για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό προφίλ «Z» πρώτης γενιάς του οποίου το πίσω άκρο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος του μπροστινού φτερού.

Advertisement

Το πίσω μέρος έχει σαν έμπνευση τα πίσω φώτα από το 300ZX (Z32), που εφαρμόζονται στην νέα εποχή. Μέσα σε ένα ορθογώνιο μαύρο τμήμα που διατρέχει το πίσω μέρος και τυλίγεται γύρω από τις εξωτερικές άκρες, τα πίσω φώτα LED μεταδίδουν μια έντονη λάμψη. Οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και οι διπλές εξατμίσεις συμπληρώνουν την εντυπωσιακή παρουσία του Z Proto.

Advertisement

Εσωτερικό: σύγχρονη τεχνολογία με vintage πινελιά

Σχεδιασμένη για να ταιριάζει στον οδηγό και τον επιβάτη σαν γάντι, η καμπίνα του Z Proto συνδυάζει την σύγχρονη τεχνολογία με vintage πινελιές «Z». Η ομάδα σχεδιασμού εσωτερικών χώρων ζήτησε συμβουλές από επαγγελματίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να δώσει στο Z Proto μια ιδανική καμπίνα σπορ αυτοκινήτου, τόσο για τον δρόμο όσο και για την πίστα. Αυτό φαίνεται στα όργανα ελέγχου του. Όλες οι ζωτικές πληροφορίες βρίσκονται στην ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών και είναι τοποθετημένη ώστε να βοηθούν τον οδηγό να τις ελέγξει με μια ματιά.Το νέο, βαθύ τιμόνι προσφέρει στους οδηγούς γρήγορους ελέγχους πρόσβασης χωρίς να χάνει την εκλεκτής ποιότητας αισθητική του. Κίτρινες πινελιές βρίσκονται σε όλη την καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων ραφών στο ταμπλό. Τα καθίσματα διαθέτουν και αυτά διακοσμητικές κίτρινες λεπτομέρειες .

Advertisement

Η Χαρά του σπορ αυτοκινήτου

Το αυθεντικό Z δημιουργήθηκε για να φέρει τη χαρά και τον ενθουσιασμό της οδήγησης σπορ αυτοκινήτου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Κάθε νέα γενιά είχε έναν πιο ισχυρό κινητήρα και το Z Proto διαθέτει ένα ισχυρό μοτέρ. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ενισχυμένο V6 μοτέρ με διπλό turbo που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. «Με το λανσάρισμα του πρωτοποριακού Ariya EV αυτό το καλοκαίρι, ξεκινήσαμε μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης», δήλωσε ο Makoto Uchida και πρόσθεσε: «Με το Z, φέρνουμε στους οδηγούς τον ενθουσιασμό ενός αγνού σπορ αυτοκινήτου».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Nissan GT-R R35 Final Edition: Έρχεται το 2022 με 710 άλογα

Οδηγούμε την αγωνιστική εκδοχή του Nissan LEAF