Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2023 το νέο Nissan 400Z

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2023 το νέο Nissan 400Z

ΝΕΑ

Το 2023 το νέο Nissan 400Z

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nissan θα αποκαλύψει τη νέα σπορ σειρά Z, με το όνομα 400Z, στα τέλη του 2022, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2023.

Advertisement
Advertisement

Εάν όντως όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πολυαναμενόμενο σπορ αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει και πάλι στην αγορά 15 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του 370Z, το 2008.

Νωρίτερα φέτος, η Nissan επιβεβαίωσε το νέο Z μαζί με 10 άλλα νέα μοντέλα, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από το σχήμα του, που φαίνεται να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το αρχικό 240Z. Το Auto Express αναφέρει ότι η Nissan θα προσφέρει το νέο Z στις μεγάλες αγορές της, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης αλλά και της Κίνας, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει την αναμενόμενη κερδοφορία από το νέο μοντέλο.

Τα σπορ αυτοκίνητα δεν αφήνουν μεγάλο κέρδος στους κατασκευαστές αυτή τη στιγμή και το μυστικό της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αναβιώσει το Z έχει να κάνει με μια ενημερωμένη έκδοση μιας υπάρχουσας πλατφόρμας. Έτσι το κόστος κατασκευής δεν θα εκτοξευθεί σε απαγορευτικά επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο δίθυρο coupe αναμένεται να τροφοδοτείται από τον 3λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης της εταιρείας, με ισχύ σχεδόν 400 ίππους, εξ ου και το φημολογούμενο λογότυπο 400Z. Ωστόσο, η στρατηγική ονομασίας της Nissan για τα σπορ αυτοκίνητα Z βασιζόταν πάντα στον κυβισμό του κινητήρα και όχι στην απόδοση του. Νέοι καιροί, νέα ήθη…

Η χρήση μιας υπάρχουσας πλατφόρμας και ενός δοκιμασμένου σε άλλα μοντέλα της φίρμας κινητήρα θα κάνει φυσικά το νέο Z ένα πιο προσιτό αυτοκίνητο, τόσο για τη Nissan όσο και για το κοινό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σπορ αυτοκίνητο δεν θα διαθέτει ηλεκτρισμό, παρά την εστίαση της Nissan στα EV και τους υβριδικούς κινητήρες.

Advertisement

Ίσως οι νεότερες εκδόσεις του επερχόμενου Nissan Z να χρησιμοποιήσουν κάποια μορφή ηλεκτροδότησης, αλλά, μέχρι τότε, μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Tο Nissan 400Z δεν θα είναι υβριδικό

Newsauto Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο Nissan 400Z

To Nissan 400Z που θα θέλαμε να δούμε

Advertisement