Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής του Nissan Z πέθανε, σε ηλικία 86 ετών

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο σχεδιαστής του Nissan Z πέθανε, σε ηλικία 86 ετών

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής του Nissan Z πέθανε, σε ηλικία 86 ετών

ΝΕΑ

Το στίγμα του Yoshihiko Matsuo στον κόσμο της Nissan ήταν σημαντικό.

Advertisement
Advertisement

Ένας αληθινός θρύλος από την αυτοκινητοβιομηχανία άφησε αυτόν τον κόσμο. Ο Yoshihiko Matsuo, γνωστός για τη δουλειά του ως επικεφαλής σχεδιαστής των: Nissan Fairlady Z και Datsun 240Z, απεβίωσε στις 11 Ιουλίου.

«Μιλώντας εκ μέρους όλων μας, είμαστε ευλογημένοι που ο Yoshihiko Matsuo ήταν στην οικογένεια της Nissan και καθοδηγούσε την τρέχουσα γενιά σχεδιαστών της Nissan» δήλωσε ο Alfonso Albaisa, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου τμήματος σχεδίασης της Nissan και πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες στον Matsuo-san για την τεράστια συμβολή του στη Nissan και στον κόσμο των σπορ αυτοκινήτων και ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Datsun_240z3

Advertisement
Advertisement

Γεννημένος στην πόλη Himeji, του Hyogo στις 10 Ιουλίου 1933, όπως αναφέρει το JapaneseNostalgicCar , άρχισε να σχεδιάζει αυτοκίνητα όταν ήταν παιδί. Ως φοιτητής, σχεδίασε ένα μίνι τρίτροχο όχημα για την Osaka Textile Industry Co., ένα τμήμα της Daihatsu, και το έργο έγινε τελικά ένα από τα πρώτα μεγάλα μοντέλα της μάρκας. Λίγα χρόνια αργότερα, αμέσως μετά την αποφοίτησή του, από το πανεπιστήμιο έγινε μέλος της Nissan και ανέλαβε τις αλλαγές στον σχεδιασμό του Bluebird 410. Το 1966, προήχθη ως διευθυντής στο 4ο στούντιο σχεδιασμού. Έτσι γεννήθηκε το σπορ αυτοκίνητο «Z».

Datsun_240z4

Ο Matsuo και η ομάδα του ήταν υπεύθυνοι όχι μόνο για την εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά έπρεπε επίσης να σκεφτούν την παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, πώς τα διάφορα μέρη και εξαρτήματα του αυτοκινήτου ταιριάζουν, με αυτά άλλων μοντέλων προσπαθώντας πάντα να επιτύχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ απόδοσης και τιμής.

Advertisement

Datsun_240z1

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Datsun 240Z με κινητήρα από Supra

Επετειακό Nissan 370Z στη Nέα Υόρκη