Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί μια Lancia Stratos να μείνει απούλητη;

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί μια Lancia Stratos να μείνει απούλητη;

ΝΕΑ

Μπορεί μια Lancia Stratos να μείνει απούλητη;

ΝΕΑ

Μπορεί μία Stratos να μην βρει αγοραστή; Μία Lancia Stratos HF Stradale του 1975 δεν πωλήθηκε στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο St. Moritz της Ελβετίας.

Advertisement
Advertisement

Η τιμή ή μήπως η ιστορία του αυτοκινήτου κράτησαν μακριά του αγοραστές;

Με πολλά ερωτηματικά έμειναν οι υπεύθυνοι των RM Sotheby’s από την δημοπρασία τους στο St. Moritz της Ελβετίας. Μία Lancia Stratos HF Stradale (έκδοση δρόμου) έμεινε στο… ράφι και τώρα ελπίζουν σε ιδιωτική πώληση.

Αν και είναι ένα είδωλο της αυτοκίνησης φαίνεται πως η θρυλική Lancia δεν βρίσκει εύκολα αγοραστές. Ίσως είναι η τιμή της (υπολόγιζαν, πως θα ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ), ίσως ήταν το… ιστορικό της.

Advertisement
Advertisement

Η Stratos καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κερδίζοντας τίτλους κατασκευαστών το 1974, 1975 και το 1976. Η συγκεκριμένη είναι έκδοση δρόμου, μοντέλο του 1975 και αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 600.000 ή 700.000 ευρώ.

Ο οίκος RM Sotheby’s αναφέρει ότι το σασί #1666 παραδόθηκε στον πρώτο του ιδιοκτήτη στην Πάδοβα στις 22 Μαΐου 1975. Δυστυχώς, το τράκαρε σε ένα δέντρο τον επόμενο χρόνο, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο πλαίσιο. Στη συνέχεια, η Stratos «ξαναχτίστηκε» από έναν τοπικό αντιπρόσωπο της Lancia σε νέο πλαίσιο.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης κράτησε το αυτοκίνητο μέχρι το 1986, όταν πέρασε στα χέρια του δεύτερου ιδιοκτήτη του, ο οποίος το κράτησε μέχρι το 1994. Η Lancia αργότερα πέρασε από τα χέρια της εταιρίας  Key Sport προτού πουληθεί ξανά τον Φεβρουάριο του 2007. Τα χαρτιά της δείχνουν ότι στη συνέχεια… πήγε στο Μονακό και τη Γερμανία πριν φτάσει στην Ελβετία.

Advertisement

Το εξωτερικό της Stratos είναι βαμμένο σε χρώμα Κόκκινο-Πορτοκαλί, που συμπληρώνεται από υπέροχες ζάντες αλουμινίου Campagnolo. Το εσωτερικό φαίνεται να είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση με επένδυση Alcantara «Havana» ​​στα μπάκετ καθίσματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Lancia Stratos από το μέλλον\
Τα καλύτερα supercars των 70s (video)
Μία Lancia Stratos για ιστορικά ράλι