Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αναγέννηση της Lancia περνάει από τις πρίζες

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αναγέννηση της Lancia περνάει από τις πρίζες

ΝΕΑ

Η αναγέννηση της Lancia περνάει από τις πρίζες

ΝΕΑ

Όσοι ακόμα θυμούνται τις Integrale και τις Stratow θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η επιστροφή της Lancia θα είναι ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Η μάρκα που έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ανοίξει και πάλι τα φτερά της. Αυτή τη φορά όμως με την βοήθεια της ηλεκτροκίννησης.

Η δραστηριοποίηση της Lancia εκτός Ιταλίας ξεκινά με το λανσάρισμα του μικρού αυτοκινήτου Ypsilon τρίτης γενιάς τον Φεβρουάριο, σηματοδοτώντας το πρώτο της βήμα εκτός της χώρας της.

Αυτό το ντεμπούτο θα περιλαμβάνει μια περιορισμένη έκδοση 1.906 πλήρως ηλεκτρικών μονάδων, σηματοδοτώντας την αναβίωση της μάρκας και τη δέσμευση της σε premium μοντέλα υπό την ιδιοκτησία της Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ypsilon, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πωληθεί το καλοκαίρι του 2024, αποτελεί ένα κομβικό μοντέλο για τη Lancia , ευθυγραμμιζόμενο με τις προσπάθειες της Stellantis να αναβιώσει τη μάρκα και να επαναφέρει τα οχήματά της σε αγορές εκτός Ιταλίας.

Αυτό το επερχόμενο μοντέλο, διαθέσιμο ως πεντάθυρο μικρό αυτοκίνητο, θα κάνει το ντεμπούτο του ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Lancia, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Επί του παρόντος, η μοναδική προσφορά της Lancia είναι το υπάρχον τρίθυρο Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2011, κατασκευασμένο στην πλατφόρμα Mini που αναπτύχθηκε από τη Fiat Chrysler Automobiles, η οποία σήμερα ανήκει στη Stellantis.

Advertisement

Η επικείμενη τρίτη γενιά του Ypsilon, κατασκευασμένη στην αρχιτεκτονική Stellantis e-CMP2 που μοιράζεται με μοντέλα όπως το Peugeot 208 και το Opel Corsa, θα κατασκευάζεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας, μαζί με το Corsa.

Ειδικότερα, το νέο Ypsilon θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα σε μήκος, περίπου 150 χιλιοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του, προσφέροντας βελτιωμένες διαστάσεις.

Advertisement

Η έκδοση λανσαρίσματος, που συμβολίζεται με τον αριθμό 1.906, τιμά το έτος ίδρυσης της μάρκας και παρουσιάζει ένα σαλόνι που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Ιταλό ειδικό επίπλων Cassina, δίνοντας έμφαση στα ξεχωριστά χρώματα και υλικά.

Αυτή η επόμενη φάση για τη Lancia περιλαμβάνει μια στρατηγική στροφή προς μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων.

Μετά την κυκλοφορία του Ypsilon, η μάρκα σχεδιάζει να παρουσιάσει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα, όπως το μεσαίο fastback Gamma το 2026 και το compact hatchback Delta το 2028.

Advertisement

Η Lancia σκοπεύει να πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μετά το 2028, καλύπτοντας το 50% της αγοράς με αυτά τα τρία επερχόμενα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lancia Gamma στα χνάρια της σειράς 4 της BMW
Η επιστροφή της Lancia θα γίνει με ηλεκτρικό SUV!
Θα φανταζόσασταν έτσι τη νέα Lancia Ypsilon;