Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!

ΝΕΑ

Κι άλλες λεπτομέρειες για τη νέα Lancia Stratos!

ΝΕΑ

Στα μέσα Απριλίου τα στελέχη της Lancia θα αποκαλύψουν στην εκδήλωση «Emozione Pu+Ra», το νέο πρωτότυπο της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να αφορά στην αναβίωση της Stratos. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, φυσικά.

Advertisement
Advertisement

Στις 15 Απριλίου η Lancia θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο καινούργιο πρωτότυπο το οποίο θα ορίσει -εν πολλοίς- το σχεδιαστικό αλλά και κατασκευαστικό μέλλον της ιταλικής εταιρείας.

Ήδη από πέρυσι τον Νοέμβριο -αλλά και τον περασμένο Μάρτιο- τα στελέχη της επέτρεψαν να δημοσιευτούν κάποια ελάχιστα στοιχεία αναφορικά με το σχήμα τού αμαξώματος. Η σκόπιμη συσχέτιση με τη θρυλική Stratos ήταν προφανής και ευδιάκριτη, όμως δεν θα είναι μόνο αυτή που θα χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο της εταιρείας.

Ο Luca Napolitano, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, αποκάλυψε ακόμα δύο χαρακτηριστικά στοιχεία για το πρωτότυπο. Το ένα είναι μια φωτογραφία-κάτοψη από την πανοραμική οροφή του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος η οποία θα είναι κυκλική για να παρέχει την καλύτερη δυνατή ορατότητα όπως και την καλύτερη δυνατή είσοδο του ηλιακού φωτός στο εσωτερικό τού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο δεδομένο είναι ο γεγονός ότι το αμάξωμα του πρωτότυπου στο πλάι θα παραπέμπει σε αυτό της Beta HPE, του όμορφου μοντέλου της Lancia στη δεκαετία του 1970 και του 1980. Φυσικά, όπως είναι ήδη γνωστό, το νέο πρωτότυπο θα θυμίζει και τη Stratos.

Advertisement

Ο Napolitano δήλωσε σχετικά: «Το νέο πρωτότυπο της Lancia αποτελεί τη διακήρυξη της εταιρείας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα και αποτελεί την εξέλιξη του τρισδιάστατου μανιφέστου Lancia Pu+Ra Zero που παρουσιάσαμε τον περασμένο Νοέμβριο»

Περισσότερα τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για την «αναβίωση» της Lancia και την ουσιαστική εμπλοκή της στην αυτοκινητοβιομηχανία και πάλι θα γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τα θρυλικά Fiat 131 Abarth Rally & Lancia Fulvia 1.6 HF
Lancia Delta: Η τελευταία των πρωταθλητών (+video)
Πόσο πουλήθηκε αυτή η μπαρουτοκαπνισμένη Lancia 037 Group B Evolution 1;

 

 

Advertisement