Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο SUV της Volkswagen από το Amarok

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο SUV της Volkswagen από το Amarok

ΝΕΑ

Νέο SUV της Volkswagen από το Amarok

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό αυτοκινητικό Τύπο, η Volkswagen πρόκειται να δημιουργήσει ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV όχημα. Αυτό θα βασίζεται σε μια κατάλληλα τροποποιημένη πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιήθηκε στα νέα Amarok και Ford Ranger.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Volkswagen δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό Autocar και αφορούν σε ένα SUV όχημα το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο ID. Ruggdzz, σκίτσα του οποίου παρουσίασε η γερμανική εταιρεία το 2019.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του καινούργιου Amarok (φωτογραφίες) που έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο στη Νότια Αφρική, ο Carsten Intra, Διευθύνων Σύμβουλος Επαγγελματικών Οχημάτων τής Volkswagen, συνομίλησε με τον βρετανό συνάδελφο που παρίστατο σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέντευξη που έδωσε σε αυτόν επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι άνθρωποι στο τεχνικό τμήμα της εργάζονται σε ένα νέο σχέδιο και προσπαθούν να ενσωματώνουν μπαταρίες στο τύπου σκάλας πλαίσιο που έχει χρησιμοποιείται τόσο νέο pickup μοντέλο της όσο και στο καινούργιο Ford Ranger.

Συγκεκριμένα, ο Intra τόνισε: «Το εξετάζουμε μαζί με τη Ford. (Το θέμα) Παραμένει στην ατζέντα». Θυμίζουμε ότι τόσο το νέο Amarok όσο και το Ranger βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα την οποία έχει εξελίξει η Ford.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες τού βρετανικού Autocar, την τροποποιημένη πλατφόρμα -η οποία έχει την κωδική ονομασία «T6»- εξελίσσουν ήδη οι άνθρωποι της Ford στην Αυστραλία, δηλαδή εκεί όπου δημιουργήθηκε κυρίως αυτή για την κατασκευή των δύο καινούργιων pickup μοντέλων. Επίσης, για τον ίδιο σκοπό εργάζονται και οι άνθρωποι της Ford στις εγκαταστάσεις της στο Dearborn, στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ).

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα αρχίσουν οι δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου SUV τής Volkswagen ή πότε θα παρουσιαστεί επίσημα. Με δεδομένο ότι θα βασίζεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα αναμένεται να είναι σχετικά μεγάλων διαστάσεων, με μεγάλη ικανότητα εκτός δρόμου κίνησης και ενδεχομένως να υπάρξει και σε επταθέσια εκδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το νέο Volkswagen Amarok
Οι τιμές του Volkswagen ID. Buzz στην Ελλάδα
Δείτε πόσο άνετα έχει τα 500 χλμ./ώρα το πιο γρήγορο Ford GT του κόσμου (+video)

 

Advertisement