Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε η VW θα αρχίσει να πουλά αυτόνομα οχήματα;

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε η VW θα αρχίσει να πουλά αυτόνομα οχήματα;

ΝΕΑ

Πότε η VW θα αρχίσει να πουλά αυτόνομα οχήματα;

ΝΕΑ

Στη Volkswagen, έχουν θέσει ως στόχο την εφαρμογή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα τους το συντομότερο δυνατόν. Πλέον, ο χρόνος που θα παρουσιαστούν αυτά στον δρόμο ορίστηκε πιο συγκεκριμένα.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν αποκτήσει πλέον τη θέση τους στην γκάμα της Volkswagen, τα στελέχη τής εταιρείας φροντίζουν για το επόμενο «μεγάλο βήμα» το οποίο είναι η αυτόνομη οδήγηση.

Η αρχή γι’ αυτόν το σκοπό είχε γίνει από το 2017 όταν ιδρύθηκε η νεοφυής εταιρεία Argo AI, στην οποία είχε επενδύσει τόσο η γερμανική εταιρεία όσο και η Ford, που ανέλαβε να αναπτύξει το αντίστοιχο σύστημα. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι αυτή σταματά τη δραστηριότητά της, δημιουργώντας πρόβλημα και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

Την απάντηση στο ερώτημα πώς πρόκειται να αντιμετωπίσει το θέμα η Volkswagen ανέλαβε να δώσει ο κ. Thomas Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος για τη λειτουργία της εταιρείας στο τμήμα των επιβατικών μοντέλων της. Συγκεκριμένα, ο κ. Schäfer δήλωσε στο βρετανικό Autocar: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας το πιο αποδοτικό σύστημα στο συντομότερο δυνατό χρόνο αλλά και να κάνουμε τη διαδικασία εξέλιξής του όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα οικονομικά για εμάς».

Όπως είπε, πλέον τη διαδικασία της δημιουργίας του λογισμικού που είναι απαραίτητο θα αναλάβει η Cariad, η θυγατρική της Volkswagen, στην Κίνα. Ο κ. Schäfer είπε ότι τα πρώτα μοντέλα της που θα διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα αρχίσουν να πωλούνται το 2030.

Advertisement

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και ήδη κάνουμε δοκιμές (σε πραγματικές συνθήκες κίνησης) στο Αμβούργο και το Μόναχο. Το κόστος τού αυτοκινήτου εξακολουθεί να είναι απαγορευτικό επειδή κατασκευάζονται πολύ λίγα. Επίσης, πάντα υπάρχει η ανάγκη να αποδείξουμε ότι το σύστημα είναι καλύτερο από τον άνθρωπο.

Advertisement

»Η νομοθεσία είναι πολύ μεγάλη και διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτή (αυτόνομη οδήγηση) και αυτός είναι ο λόγος που πιέζουμε τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση στο τμήμα επιβατικών οχημάτων της εταιρείας, καθώς από τη στιγμή που θα γίνει πράξη θα υπάρξουν κέρδη και ευκαιρίες ανάπτυξης. Δεν λέω ότι ο “νικητής τα παίρνει όλα” αλλά είναι μια διαδικασία στην οποία είναι πρέπει να συμμετέχεις από νωρίς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen
Από τι εξαρτάται το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης;
Ετοιμαστείτε για το ID. Golf