Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο, μυστηριώδες ηλεκτρικό SUV από τη Lexus

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο, μυστηριώδες ηλεκτρικό SUV από τη Lexus

ΝΕΑ

Νέο, μυστηριώδες ηλεκτρικό SUV από τη Lexus

ΝΕΑ

Η Lexus προλογίζει την άφιξη ενός φουτουτιστικού SUV το οποίο θα τοποθετείται πάνω από το επερχόμενο RZ 450e.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που αναμένουμε την πλήρη αποκάλυψη της πολυτελής εκδοχής του Toyota bZ4X, του Lexus RZ 450e, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες teaser φωτογραφίες με πρωταγωνιστή ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV.

Αυτό μοιάζει να είναι ένα από επτά μοντέλα που προλόγισε η Lexus τον περασμένο Δεκέμβριο και μολονότι μοιάζει μεγαλύτερο από το μεσαίο RZ 450e, καθίσταται δύσκολη η εξακρίβωση του μεγέθους του.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο ενσωματώνει την ίδια κλειστή μάσκα με τα υπόλοιπα επερχόμενα τετράτροχα προϊόντα της Lexus, με highlight κάποιες ευμεγέθεις διάτρητες εσοχές όπου εδρεύουν κομψά φωτιστικά σώματα υπό τη μορφή οριζόντιων λωρίδων.

Advertisement
Advertisement

Τα νεύρα στο προφίλ προσδίδουν δυναμική εμφάνιση στο πρωτότυπο, η οποία ενισχύεται μέσω των φουσκωμένων πίσω φτερών. Στο πίσω μέρος μια λεπτή LED μπάρα καταλαμβάνει όλο το πλάτος της πίσω πόρτας, και ακροβολίζεται σχεδόν έως και τις μεσαίες κολώνες b-pillars.

Συνολικά, πρόκειται για ένα κομψό SUV σε φουτουριστικό σχεδιαστικό μοτίβο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει πιο γήινη απόχρωση στην έκδοση παραγωγής.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι οι Lexus και Toyota στοχεύουν στο λανσάρισμα 30 ηλεκτρικών μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Σημαιοφόρος της πρώτης θα είναι το RZ 450e το οποίο θα ντεμπουτάρει εντός του 2022, μοιραζόμενο την πλατφόρμα και τα τεχνικά μέρη με τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)
Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck