Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck

Mobility

Ένα Lexus που μπορεί να σταθεί δίπλα στο Cybertruck

Mobility

Η Lexus έδωσε στοιχεία για το υδρογονοκίνητο ROV Concept με τον κινητήρα του 1,0 λίτρου που δίνει το στίγμα του ενδιαφέροντος που δείχνει η εταιρεία για τις δραστηριότητες «παραπλεύρως» του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το «Recreational Off-Highway Vehicle» είναι ένα ενδιαφέρον διθέσιο εκτός δρόμου όχημα που τροφοδοτείται με υδρογόνο.

Το ROV έχει έναν υδρογονοκίνητο κινητήρα 1,0 λίτρου που εκτός των άλλων, δίνει και μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχητική υπόκρουση στην κίνηση του διθέσιου εκτός δρόμου οχήματος αναψυχής. Η Lexus ισχυρίζεται ότι οι μόνες εκπομπές που προκύπτουν προέρχονται από τη μικρή ποσότητα λαδιού που καίει ο κινητήρας.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος 3.120 χιλ., πλάτος 1.725 χιλ. και ύψος 1.800 χιλ. που το καθιστά λίγο μεγαλύτερο από ένα Polaris RZR, το εσωτερικό του πρωτοτύπου της Lexus είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με το Tazuna concept. Τα καθίσματα διαθέτουν ενσωματωμένη ανάρτηση για άνεση και είναι επενδυμένα με ανθεκτικό συνθετικό δέρμα.

Έχει επίσης μια ενδιαφέρουσα νέα προσέγγιση για τον πίνακα οργάνων, με ένα απλό όργανο για την εμφάνιση των πληροφοριών που χρειάζεται ο οδηγός, ώστε να μπορεί να συγκεντρωθεί στην οδήγηση απερίσπαστος. Από την άλλη, το σκούρο μπρονζέ χρώμα που αναπτύχθηκε ειδικά για το concept ROV, έρχεται να ταιριάξει με την «άγρια» εκτός δρόμου εμφάνιση.

Advertisement

«Το Lexus ROV Concept είναι η απάντησή μας στο αυξανόμενο πάθος για τις επισκέψεις στην ύπαιθρο και το περιπετειώδες πνεύμα των αγοραστών αυτοκινήτων πολυτελείας. Ως concept, συνδυάζει την επιθυμία μας να αναπτύξουμε lifestyle προϊόντα ταυτόχρονα με τη συνεχιζόμενη έρευνά μας σε νέες τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην ουδετερότητα του άνθρακα», δήλωσε ο Σπύρος Φορτινός, επικεφαλής της Lexus Europe.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται νέο υβριδικό Lexus LFA με 950 ίππους
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού

 

 

Advertisement