Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)

ΝΕΑ

Teaser για το Lexus RZ Electric Crossover (+video)

ΝΕΑ

Η Lexus έδωσε μία δεύτερη ματιά στο νέο ηλεκτρικό SUV RZ με τη δημοσιοποίηση μερικών εικόνων teaser και ενός σύντομου video.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που δεν είχε επιβεβαιωθεί τότε, αλλά επιβεβαιώθηκε τώρα, είναι το όνομα. Το EV παραγωγής θα πωλείται ως Lexus RZ

Το RZ είναι το πρώτο Lexus που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου e-TNGA που χρησιμοποιείται ήδη από το Toyota bZ4X και τo Subaru Solterra. Μάλιστα με το εμπρός μέρος να έχει έντονες ακμές και τους λεπτούς προβολείς LED, έχει κάτι περισσότερο από μια παροδική ομοιότητα με αυτό το ζευγάρι.

Ωστόσο, αν το κοιτάξετε πιο προσεκτικά, το Lexus έχει τη δική του μοναδική σχεδίαση. Το RZ διαθέτει μια έντονη σαρωτική γραμμή, η οποία ξεκινά από το τόξο του μπροστινού τροχού, ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από το πάνω μέρος της μπροστινής πόρτας και «σβήνει» καθώς περνά στην πίσω πόρτα. Κάτω από αυτήν υπάρχει μια δεύτερη πτυχή η οποία σταματά στη βάση της τρίτης κολόνας.

Advertisement
Advertisement

Το τέταρτο φως στην πίσω πόρτα είναι επίσης μεγαλύτερο στο RZ, υποδηλώνοντας ότι η πόρτα είναι μεγαλύτερη από αυτή του bZ4X και ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες από ό,τι στα αδέρφια του. Το φως αυτό σχηματίζει μια συνεχή λεπτή λωρίδα που εκτείνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πάνω από την οποία αναγράφεται το όνομα Lexus.

Η Lexus δεν έχει επιβεβαιώσει καμία μηχανική λεπτομέρεια για το νέο RZ, αλλά το LF-Z Electrified Concept έφερε ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 536 ίππων που του έδινε θεωρητικό χρόνο 0-100 στα 3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το αυτοκίνητο παραγωγής είναι απίθανο να είναι τόσο ισχυρό, αλλά ελπίζουμε ότι θα έχει περισσότερη δύναμη από τα bZ4X και Solterra, τα οποία προσφέρουν στους αγοραστές την επιλογή ενός μοτέρ 201 ή 215 ίππων.

Advertisement

Αναμένουμε ότι η RZ θα βγει στις εκθέσεις πριν από το τέλος του 2022, όταν θα αντιμετωπίσει ανταγωνιστές όπως το Tesla Model Y, το Audi Q4 e-tron, το Genesis GV60 και τη Mercedes-Benz EQC.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο ηλεκτρικό SUV από την Lexus
Έρχεται νέο υβριδικό Lexus LFA με 950 ίππους
Διεκδικεί πρωτιά η Lexus στις ΗΠΑ