Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «φλόγα» του motorsport δεν σβήνει για τη Skoda

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «φλόγα» του motorsport δεν σβήνει για τη Skoda

ΝΕΑ

Η «φλόγα» του motorsport δεν σβήνει για τη Skoda

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής της Skoda, Daniel Petr, αναβίωσε το θρυλικό 200 RS με μια πρόταση που έχει πολλά σύγχρονα στοιχεία και θα μπορούσε άνετα να είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για πρωταθλήματα πίστας.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Motorsport μπορεί να μην έχει έντονη δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για τη δράση.

Στις αρχές της χιλιετίας, οι Τσέχοι έδιναν το παρόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τα Octavia WRC και Fabia WRC. Η παράδοση της Skoda ωστόσο, πηγαίνει αρκετά πιο πίσω, με τη δεκαετία του 1970 να είναι ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η κρατική –τότε- εταιρεία γιόρτασε κάποιες επιτυχίες σε μη ασφαλτοστρωμένες διαδρομές. Τότε ήταν που εξελίχθηκε το Skoda 200 RS, με τον κινητήρα και την κίνηση πίσω.

Advertisement
Advertisement

Ζύγιζε μόνο 800 κιλά και είχε 163 ίππους αλλά σύντομα «έμεινε πίσω» σε ότι είχε να κάνει με την εξέλιξη, μια και οι κανονισμοί άλλαξαν και έβγαζαν εκτός τα αυτοκίνητα όπως αυτό, βάζοντας στη θέση τους μοντέλα από τη γραμμή παραγωγής της κάθε εταιρείας. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, το αγωνιστικό μοντέλο 130 RS κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ως βάση το Skoda 110 R.

Το Skoda 200 RS, από το οποίο κατασκευάστηκαν μόνο δύο οχήματα, λίγο έλειψε να ξεχαστεί. Προκειμένου να επαναφέρει το θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στη μνήμη των θαυμαστών, ο σχεδιαστής της Skoda, Daniel Petr, αποφάσισε να αναβιώσει το αυτοκίνητο σε μια μοντέρνα εμφάνιση. Διέθεσε τον ελεύθερό του χρόνο για τρεις εβδομάδες και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό.

Advertisement

Σχεδόν το μόνο που απομένει ίδιο με το πρωτότυπο μοντέλο του ’70, είναι η εντυπωσιακή κόκκινη βαφή με τη λευκή λωρίδα. Από εκεί και πέρα, ακόμα και τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα έχουν δώσει τη θέση τους σε τριγωνικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε στην Πολωνία τη νέα γενιά Skoda Fabia
To καμουφλαρισμένο Skoda Enyaq Coupe iV στους δρόμους (video)
Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group

 

Advertisement