Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Slavia: Το νέο sedan της Skoda

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Slavia: Το νέο sedan της Skoda

ΝΕΑ

Slavia: Το νέο sedan της Skoda

ΝΕΑ

Στην Ευρώπη τα sedan χάνουν συνεχώς έδαφος, αλλά σε αγορές όπως αυτή της Ινδίας συνεχίζουν να αριθμούν δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. Εκεί θα σταδιοδρομήσει και το Slavia, το νέο sedan της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και μικρότερη είναι η δημοτικότητα των sedan στην Ευρώπη, η οποία κυριαρχείται από τα hatchbacks και τα SUV. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες αγορές πέρα από τα όρια της Γηραιάς Ηπείρου που η συγκεκριμένη κατηγορία βιώνει στιγμές δόξας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ινδική, η οποία είναι έτοιμη να καλωσορίσει ένα μικρού μεγέθους sedan. Πρόκειται για το Skoda Slavia, που θα παρουσιαστεί ενός τους τρέχοντος μήνα, προβάλλοντας ως ο αντικαταστάτης του «γερασμένου» Rapid.

Η τσεχική εταιρεία έχει φροντίσει να μετριάσει την αγωνία των Ινδών οδηγών, δημοσιεύοντας κάποια ψηφιακά σκίτσα που προσφέρουν μια γεύση για όσα πρέπει να περιμένουν. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου φέρει σύγχρονη σχεδίαση και μοιάζει να είναι αποσπασμένο αυτούσιο από το νέο Fabia, την ίδια ώρα που στο προφίλ κυριαρχούν οι έντονες γραμμώσεις και οι μεγάλες ζάντες.

Advertisement
Advertisement

Τις σύγχρονες σχεδιαστικές επιταγές ακολουθεί και το πίσω μέρος, όπου εδρεύουν κομψά (δύο τμημάτων) φωτιστικά σώματα, μια διακριτική αεροτομή και η ονομασία του τσεχικού brand στη θύρα του πορτπαγκάζ.

Παράλληλα, μολονότι δεν είναι ευκρινές από τις φωτογραφίες, οι σχεδιαστές αναφέρουν ότι το Slavia θα φέρει coupe τύπου σιλουέτα, χάρη στην έντονα κεκλιμένη οροφή.

Advertisement

Το μοντέλο θα είναι μικρότερο από τα Octavia και Superb με τις διαστάσεις του να αντιστοιχούν σε 4.541 χλστ. μήκος, 1.752 χλστ. πλάτος, 1.487 χλστ. ύψος, όταν το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.651 χλστ.

Ραχοκοκαλιά του θα είναι η πλατφόρμα MQB-A0-IN που έχει εξελιχθεί από τη Skoda αποκλειστικά για την ινδική αγορά, με το 95% των εξαρτημάτων της να είναι εγχώριας παραγωγής. Παράλληλα, στην εν λόγω αρχιτεκτονική βασίζεται και το SUV Skoda Kushaq, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και από άλλα μοντέλα του VW Group.

Advertisement

Η γκάμα κινητήρων θα απαρτίζεται από έναν 3κύλινδρο 1.000αρη απόδοσης 115 PS, πλαισιωμένο από 6άρι μηχανικό κιβώτιο, αλλά και έναν 4κύλινδρο 1.500αρη των 150 PS που θα συνεργάζεται με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε στην Πολωνία τη νέα γενιά Skoda Fabia
To καμουφλαρισμένο Skoda Enyaq Coupe iV στους δρόμους (video)
Νέα Skoda Fabia: Διεθνείς διακρίσεις

 

Advertisement