Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο DS4: Η κομψότητα… στα καλύτερά της (video)

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο DS4: Η κομψότητα… στα καλύτερά της (video)

ΝΕΑ

Νέο DS4: Η κομψότητα… στα καλύτερά της (video)

ΝΕΑ

Το ολοκαίνουριο μικρομεσαίο SUV της DS Automobiles εκπέμπει μια μοντέρνα αύρα, έχοντας τον δικό του τρόπο να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια πληθώρα teaser φωτογραφιών και αρκετή… βασανιστική προσμονή, η DS απομάκρυνε την κουκούλα στο τέταρτο μοντέλο της γκάμας της, DS4.

Το μικρομεσαίο SUV βασίζεται στην πιο εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, για την ανάπτυξη της οποίας, όπως μας ενημερώνει ο Διευθυντής Σχεδιασμού της εταιρείας, Thierry Metroz, απαιτήθηκαν δύο χρόνια και ατελείωτες εργατοώρες.

Η νέα, προηγμένη αρχιτεκτονική της πλατφόρμας προσανατολίζεται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, και ως εκ τούτου, το μοντέλο δεν θα μπορούσε να μην προσφέρεται σε μια plug-in υβριδική έκδοση, η οποία «σταβλίζει» 225 ίππους και χαρίζει περισσότερα από 50 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη μνεία, παράλληλα, πρέπει να γίνει στις τεχνολογίες που χαρίζουν στο μοντέλο ανάλαφρο πάτημα στο δρόμο και δεν επιτρέπουν τη διατάραξη της ηρεμίας των επιβατών. Τα εύσημα αποδίδονται, μεταξύ άλλων, στην ελεγχόμενη απόσβεση της ανάρτησης DS Active Scan Suspension. Το σύστημα σκανάρει μέσω κάμερας το οδόστρωμα και βάσει των συλλεχθέντων δεδομένων ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης.

Η κοψμότητα στα καλύτερά της

Advertisement

Το αποδοτικό κινητήριο σύνολο και η εξαιρετική ποιότητα κύλισης του μοντέλου δεν αποτελούν τα μοναδικά ατού του DS4. Πόσω, μάλλον, όταν η DS Automobiles έχει… τον τρόπο να δημιουργεί ιδιαίτερα κομψά αυτοκίνητα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το νεότευκτο μικρομεσαίο SUV, το οποίο ξεχωρίζει με τη σχεδιαστική του ταυτότητα. Αναλυτικότερα, στο μπροστινό μέρος κυριαρχούν οι πολλοί λεπτοί προβολείς οι οποίοι διαθέτουν το σύστημα DS Matrix Led Vision – συνδυάζει matrix και κατευθυντικό φωτισμό. Σχεδιαστικό αλλά και λειτουργικό highlight, συνιστούν και οι όρθιες LED γραμμές που εκτελούν φώτα ημέρας και καθιστούν το DS4 άκρως αναγνωρίσιμο.

Advertisement

Στο προφίλ συναντώνται επιβλητικές σε μέγεθος… και ιδιαίτερου στιλ ζάντες (έως και 20 ιντσών), ρέουσες και δυναμικές γραμμές  ενώ στο πίσω μέρος ευδιάκριτες είναι πολλές γωνίες και κάποιες ακμές.

Στο εσωτερικό, εκπέμπεται η ίδια premium αύρα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί μοντέρνα υλικά – από δέρμα έως και ξύλο- ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ψηφιοποίηση της καμπίνας, όπως και στην εργονομία.

Advertisement

Το νέο DS4 στο δρόμο:

Διαβάστε επίσης:

DS: Μόνο ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά από το 2025

H DS πέτυχε τους στόχους της για τους λιγότερους ρύπους

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback ETense 225 ίππων