Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS: Μόνο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά από το 2025

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DS: Μόνο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά από το 2025

ΝΕΑ

DS: Μόνο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά από το 2025

ΝΕΑ

Η γαλλική πολυτελής εταιρεία επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του Boris Johnson, ανακοινώνοντας την απομάκρυνση των μοντέλων βενζίνης και diesel από την γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της επίσημης τοποθέτησης του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, περί απαγόρευσης της πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου από το 2030, η DS Automobiles ανακοινώνει πως… καταργεί και η ίδια τα αυτοκίνητα σχετικής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, μέσω Δελτίο Τύπου, η γαλλική εταιρεία κατέστησε γνωστό πως από το 2025 και έπειτα θα προσφέρει στην αγορά αποκλειστικά ηλεκτρικά και plugin υβριδικά μοντέλα.

Το όραμα της DS Automobiles για μηδενικών εκπομπών μετακινήσεων αποδεικνύεται και μέσω του πρωταγωνιστικού ρόλου της στη Formula E. Η εταιρεία έχει αδιάλειπτη παρουσία στον θεσμό, από τις απαρχές του (2014), γεγονός που της έχει επιτρέψει να αντλήσει γνώση με φόντο την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης.

Advertisement
Advertisement

da-costa-afieroma-action-d1000x600

Τα αποθέματα γνώσης έχουν αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της συνεχώς διευρυνόμενης γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων της. Στόχος της είναι η κατασκευή μηδενικού αποτυπώματος οχημάτων που δεν θα υποσκελίζουν την οδηγική απόλαυση.

Όπως αναφέρει εταιρεία, η πορεία της στη Formula E της έχει επιτρέψει να βελτιστοποιήσει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων των νέων DS 3 Crossback ETense, DS 7 Crossback ETense 4x4 και του επερχόμενου DS 9, του πρώτου premium σεντάν της.

Advertisement

Παράλληλα, η αφοσίωσή της στην ηλεκτροκίνηση καθρεφτίζεται και στην ανάδειξή της στον μοναδικό premium, “πολυενεργειακό” κατασκευαστή που έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις της Κομισιόν για εκπομπές CO2 ανά στόλο οχημάτων χαμηλότερες των 95 γρμ./χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα DS: Ένας στους τέσσερις θέλει να αγοράσει premium

H DS πέτυχε τους στόχους της για τους λιγότερους ρύπους

Advertisement

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback ETense 225 ίππων