Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback E-Tense 225 ίππων

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback E-Tense 225 ίππων

Mobility

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback E-Tense 225 ίππων

Mobility

Η ηλεκτρική γκάμα της DS Automobiles συμπληρώνεται με ένα νέο plug-in υβριδικό μοντέλο το: DS 7 Crossback E-Tense 225. Ο συνδυασμός ενός βενζινοκινητήρα 180 ίππων και ενός ηλεκτρικού κινητήρα 110 ίππων  έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το DS 7 DS 7 Crossback E-Tense 225 διατίθεται με την ανάρτηση DS Active Scan Suspension στον στάνταρ εξοπλισμό για εξαιρετική άνεση και ηχομόνωση.

Advertisement
Advertisement

 

Η DS Automobiles συνεχίζει τη στρατηγική της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα με το DS 3 Crossback E-Tense (100% ηλεκτρικό) και το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 (4-wheel drive, 300 ίππους plug-in hybrid), η γκάμα συμπληρώνεται με ένα νέο μοντέλο το DS 7 Crossback E-Tense 225.

Advertisement
Advertisement

Τεχνολογία αιχμής

Ενισχυμένη από την εμπειρία που αποκτήθηκε στη Formula E από το 2015 και υποστηριζόμενη από τον Jean-Eric Vergne, υπερασπιστή της DS TECHEETAH, η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να επεκτείνεται στη σειρά DS Automobiles. Το DS 7 Crossback E-Tense 225 διαθέτει βενζινοκινητήρα 180 ίππων, υποστηριζόμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων τοποθετημένο κατ ‘ευθείαν στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Στο ξεκίνημα χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτρικός κινητήρας, επιτρέποντας τη λειτουργία (μηδενικών εκπομπών ρύπων) με ταχύτητες έως και 135 χλμ. Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει υβριδική λειτουργία, που βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας, ή την Sport λειτουργία που χρησιμοποιεί όλη τη διαθέσιμη ισχύ (225 ίππους και 360Nm σε συνδυασμό).

Πόσο κοστίζει το υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense στην Ελλάδα;

Η μπαταρία 13,2kWh, που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, έχει αυτονομία έως 55 χλμ (πρότυπο WLTP) σε ηλεκτρική λειτουργία. Οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 31 και 36γρ / χλμ και η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 1,4 και 1,6 λίτρα / 100 χλμ (WLTP). Σε υψηλή ταχύτητα, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 6,1 και 6,5 λίτρα / 100 χλμ.

Advertisement

Η διαδικασία της φόρτισης

Η μπαταρία φορτίζεται κατά την οδήγηση χάρη σε ένα σύστημα που έχει εξελιχθεί μέσα από τους αγώνες της Formula-Ε. Αυτό αποθηκεύει μέρος της ενέργειας ώστε η μπαταρία να μην εξαντλείτε. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται επίσης για τη φόρτιση της μπαταρίας. Το DS 7 Crossback E-Tense 225 παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία του. Μια άλλη λειτουργία, που ονομάζεται «E-SAVE», επιτρέπει στην μπαταρία να διατηρεί αρκετή ενέργεια για 100% ηλεκτρική οδήγηση στα τελευταία 10 ή 20 χιλιόμετρα ενός ταξιδιού.

Advertisement

Όπως και στα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της DS Automobiles, το DS 7 Crossback E-Tense 225 έρχεται με δύο καλώδια φόρτισης (κανονική λειτουργία 2 για περιστασιακή φόρτιση σε οικιακή πρίζα και λειτουργία 7,4kW 3 για φόρτιση της μπαταρίας από 0 έως 100% σε μόλις 1 ώρα 45 σε wall box). Όλα αυτά μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας εφαρμογής ή στην οθόνη 12 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Είναι επίσης δυνατό να προγραμματίσετε ή να ξεκινήσετε την προθέρμανση από απόσταση. Για να αναβαθμίσετε την ικανότητα οδήγησης, είναι διαθέσιμη η επιλογή Advanced Traction Control.

Ο Εξοπλισμός

Advertisement

Ως στάνταρ, το DS 7 Crossback E-Tense 225 έχει την εξελιγμένη ανάρτηση DS Active Scan Suspension. Μια κάμερα πίσω από το παρμπρίζ, καθώς και τέσσερις αισθητήρες θέσης και τρεις οι οποίοι μετρούν επιτάχυνση, αναλύουν τον τύπο του οδοστρώματος και των συνθηκών (ταχύτητα, γωνία τιμονιού, φρενάρισμα, κλίση στις στροφές κ.λπ.). Μεταδίδουν άμεσα τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή που ελέγχει κάθε τροχό ανεξάρτητα. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η ρύθμιση της ανάρτησης αλλάζει συνεχώς σε πιο σκληρή ή πιο μαλακή ανάλογα τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης. Η άνεση ενισχύεται επίσης με καλύτερη ηχομόνωση στα υποπλαίσια, στον χώρο του ηλεκτροκινητήρα και των κρυστάλλων.

Test: DS 7 Crossback 2.0 BlueHDi

Τα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία ολοκληρώνουν την εικόνα είναι τα DS Connected Pilot (Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2), DS Driver Attention Monitoring, DS Night Vision και DS Park Pilot είναι επίσης διαθέσιμα όπως και το DS Active Led Vision, το οποίο είναι στάνταρ από το επίπεδο εξοπλισμού Performance+.

Το DS 7 Crossback E-Tense 225 διατίθεται σε προδιαγραφές Business και Executive καθώς και So Chic, Performance Line, Performance Line + και Grand Chic. Στο εσωτερικό τα επίπεδα εξοπλισμού περιλαμβάνουν τα μοντέλα: Bastille, Performance Line, Performance Line με δερμάτινα καθίσματα, Pearl Grey Rivoli, Basalt Black Rivoli, Alezan Brown Opera και Art Basalt Black Opera. Ως στάνταρ, το DS 7 Crossback E-Tense 225 «φορά» τροχούς αλουμινίου 19″ London Diamond Black, ενώ οι τροχοί 20” είναι έξτρα.