Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτα επίσημα στοιχεία για το DS 4

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτα επίσημα στοιχεία για το DS 4

ΝΕΑ

Πρώτα επίσημα στοιχεία για το DS 4

ΝΕΑ

Το νέο μικρομεσαίο premium μοντέλο της DS Automobiles θα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες και θα διατεθεί σε ευρεία γκάμα κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Τις πρώτες επίσημες πληροφορίες αναφορικά με το νέο DS4 παρουσίασε η DS Automobiles, στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής παρουσίασης που έλαβε χώρα σήμερα, Τετάρτη.

Το επερχόμενο μικρομεσαίο μοντέλο της εταιρείας (C-segment) θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα του χαρίζει εξαιρετική επαφή με το δρόμο αλλά και εντυπωσιακή ακαμψία αμαξώματος.

Μεγάλη είδηση, παράλληλα, συνιστά το γεγονός πως θα διατεθεί και σε plugin υβριδική έκδοση (E-Tense). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που απορρέει από την πρόθεσή της για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της από το 2025.

Το Head-Up Display

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του DS4 θα φέρει ισχύ 225 ps, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία θα αντιστοιχεί σε περισσότερα από 50 χλμ. Το plug-in υβριδικό σύνολο θα απαρτίζεται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 180 ps, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των των 110 ps.

Επιπροσθέτως, το DS4 θα προσφέρεται και σε βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις – η ιπποδύναμη των οποίων θα εκκινεί από τα 130 άλογα– ενώ θα υπάρχουν αποκλειστικά αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Advertisement

Σχεδιαστικά το ολοκαίνουριο DS4 θα ενσωματώνει τη νέα γενιά των άκρως μοντέρνων λεπτών DS Matrix LED Vision κεντρικών προβολέων, με λειτουργίες DS Matrix Beam και Dynamic Bending Light. Παράλληλα, θα πλαισιώνονται από φώτα ημέρας απαρτιζόμενα από 98 LEDs, τα οποία θα παράγουν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή σε κάθετη μορφή και θα… καλωσορίζουν τον οδηγό, πριν την είσοδό του στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Εντός της καμπίνας θα δεσπόζει ένα ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων (DS IRIS SYSTEM.), με voice assistant και έλεγχο των λειτουργιών του με φωνητικές εντολές. Πολλές από τις λειτουργίες, παράλληλα, θα ρυθμίζονται μέσω μιας επιφάνειας αφής (touchpad), υπό την ονομασία “DS Smart Touch” τοποθετημένης πάνω στην κεντρική κονσόλα. Η διάμετρος του touchpad θα είναι 8 ίντσες, θα είναι συμβατό με “κινήσεις” zoom in & out, ενώ θα φέρει την ικανότητα αναγνώρισης γραφικών χαρακτήρων.

Το touchpad στην κεντρική κονσόλα

Ακόμη, θα ενσωματώνεται ένα ολοκαίνουριο σύστημα headup display και ένα “έξυπνο” σύστημα κλιματισμού (DS Air) με ιδανική κατανομή της ροής αέρα και σχεδόν αόρατους αεραγωγούς.

Highlight, ακόμη, συνιστά το το ενεργό σύστημα ανάρτησης με ειδική κάμερα σάρωσης του δρόμου και ελεγχόμενα αμορτισέρ (Active Scan Suspension) – μια τεχνολογία που συναντάμε και στο DS9. 

Advertisement

Όπλα στη φαρέτρα του θα αποτελεί και το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης με έλεγχο της ταχύτητας, το οποίο θα συνεργάζεται με το GPS και τη λειτουργία «ανάγνωσης» της οδικής σήμανσης (Traffic Sign Recognition).

Το νέο DS4, το οποίο θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της Opel στο Russelsheim, θα παρουσιαστεί το πρώτο τετράμηνο του 2021, ενώ οι παραγγελίες θα εκκινήσουν στα μέσα του επόμενου έτους.

Διαβάστε επίσης:

DS: Μόνο ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά από το 2025

H DS πέτυχε τους στόχους της για τους λιγότερους ρύπους

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback ETense 225 ίππων