Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η DS πέτυχε τους στόχους για τους λιγότερους ρύπους

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η DS πέτυχε τους στόχους για τους λιγότερους ρύπους

ΝΕΑ

Η DS πέτυχε τους στόχους για τους λιγότερους ρύπους

ΝΕΑ

Η DS Automobiles είναι η πρώτη premium μάρκα, που ανταποκρίνεται στους αυστηρούς στόχους για την μείωση των ρύπων CO2 της Ευρώπης για το 2021.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ολόκληρη η γκάμα της DS Automobiles να αποτελείται από τρία μοντέλα για την Ευρώπη (DS​​3 Crossback, DS7 Crossback και το DS9 sedan), όμως δεν είναι εύκολο να ρίξει το ποσοστό ρύπων των οχημάτων της. Και όμως η DS Automobiles κατάφερε να γίνει η μόνη premium αυτοκινητοβιομηχανία που εκπλήρωσε το στόχο για την μείωση των ρύπων των οχημάτων της γκάμας της στα 95g / km CO2 για το 2021.

Μάλιστα οι Γάλλοι πέτυχαν μόλις 79,9g / km, (καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους). Σύμφωνα με την DS, καμία άλλη κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατάφερε να φτάσει κάτω από τα 110g / km. Στην Ευρώπη, η DS διαθέτει τα DS3 Crossback και το DS 7 Crossback τα οποία κινούνται κυρίως με μονάδες εσωτερικής καύσης Euro 6, καθώς και plug-in hybrid, ενώ υπάρχει και μια πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή του DS 3 Crossback (η έκδοση E-Tense). Επίσης το sedan DS 9 θα είναι διαθέσιμο με μια σειρά υβριδικών κινητήρων plug-in.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι το 2025, η γαλλική μάρκα αναφέρει ότι θα προσφέρει μόνο ηλεκτροκινητήρες, σε μια προσπάθεια εξάλειψης των εκπομπών CO2. Η DS ισχυρίζεται ότι η τεχνογνωσία της έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την Formula E με την ομάδα της DS Techeetah, η οποία κέρδισε τον τίτλο της σεζόν 2018-2019.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μόλις πρόσφατα πρόσθεσε άλλο ένα ηλεκτροκίνητο μέλος στη σειρά του στην έκδοση E-Tense 225 phev του DS 7 Crossback, με εκπομπές CO2 που κυμαίνονται από 31 και 36g / km. Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση καυσίμου είναι μεταξύ 1,4 και 1,6 l / 100 km.