Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQC και B-Class δεν θα αποκτήσουν AMG εκδόσεις

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes EQC και B-Class δεν θα αποκτήσουν AMG εκδόσεις

ΝΕΑ

Mercedes EQC και B-Class δεν θα αποκτήσουν AMG εκδόσεις

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG έχει εργαστεί σε μεγάλο αριθμό μοντέλων της Mercedes-Benz τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν και κάποια τα οποία δεν πρόκειται να περάσουν την πόρτα της εταιρίας, όπως η EQC αλλά και η B-Class.

Advertisement
Advertisement

 

Ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, διευκρίνισε ότι οι νέες EQC και Β-Class δεν θα λάβουν τη θεραπεία της AMG. Φυσικά, οι μηχανικοί της Affalterbach δεν θα δουλέψουν ούτε στα φορτηγά της γερμανικής μάρκας. Η τελευταία έκδοση της Mercedes-Benz B-Class είναι διαθέσιμη με ένα πακέτο AMG Line στην Ευρώπη που αποτελείται από ζάντες 18 ιντσών, ένα μοναδικό κιτ αμαξώματος, χαμηλωμένη ανάρτηση και ένα αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, αλλά αυτό είναι απλά μια δουλειά για το “φαίνεσθαι”. Η AMG θα μπορούσε αναμφισβήτητα να δημιουργήσει εκδόσεις B 35 ή B 45 χρησιμοποιώντας τους κινητήρες των A 35 και A 45, ωστόσο, η απαίτηση για τέτοια μοντέλα δεν δικαιολογεί μια τέτοια επένδυση.

Σε ότι αφορά στη Mercedes-Benz EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της νέας οικογένειας EQ της μάρκας, πωλείται αποκλειστικά με κινητήρα 402 ίππων που την επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε κάτω από πέντε δευτερόλεπτα. Ο Moers δεν διευκρίνισε γιατί η AMG δεν θα τροποποιήσει την EQC. Είναι πιθανό να σκέφτηκαν πως η κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος με το επώνυμο της AMG δεν είναι η πιο έξυπνη κίνηση, μάλιστα τόσο νωρίς, στα σπάργανα ουσιαστικά της ηλεκτροκίνησης. Η Mercedes-AMG παρουσίασε πρόσφατα τη GLB 35 στη Φρανκφούρτη και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο ευχάριστοι θα είναι οι πελάτες με ένα τέτοιο μοντέλο. Πολλοί ενθουσιώδεις της Merc δεν αγαπούν ιδιαίτερα κάποιες από τις κινήσεις της AMG, αλλά σαφώς αυτό δεν εμποδίζει τα σχέδια της.

Advertisement
Advertisement