Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Skoda Fabia: Πρώτη φωτογραφία ενόψει της αποκαλύψής της

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Skoda Fabia: Πρώτη φωτογραφία ενόψει της αποκαλύψής της

ΝΕΑ

Νέα Skoda Fabia: Πρώτη φωτογραφία ενόψει της αποκαλύψής της

ΝΕΑ

To supermini της Skoda θα φέρει αυξημένες διαστάσεις, ενώ θα δανείζεται πολλά στιλιστικά στοιχεία από τις Octavia και Scala.

Advertisement
Advertisement

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την αποκάλυψη της νέας, τέταρτης γενιάς της Fabia, η οποία αναμένεται με ευδιάκριτες αισθητικές αναβαθμίσεις, που ενισχύουν τον δυναμισμό της.

Το μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB – A0, ενώ θα φέρει αυξημένες διαστάσεις που θα το καθιστούν σχεδόν ισομεγέθες με τα έτερα supermini του ομίλου, VW Polo και Audi A1. Σύμφωνα, μάλιστα, με καλά πληροφορημένες πηγές, θα υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τα μοντέλα Scala και Octavia, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα πίσω φωτιστικά σώματα τύπου “boomerang”.

Εν αναμονή, λοιπόν, των αποκαλυπτηρίων, η Skoda δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία της Fabia, όπου αχνοφαίνεται το πλαϊνό της μέρος. Επιπροσθέτως, με μια προσεκτική ματιά καθίσταται εμφανές πως θα φέρει μεγαλύτερο μήκος, ενώ το ύψος του προβάλλει χαμηλωμένο.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι κατανοητό, η αύξηση των διαστάσεων θα επιφέρει μεγαλύτερη άνεση τόσο για το κεφάλι όσο και για τα γόνατα των επιβατών, με τη χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ θα αντιστοιχεί σε 380 λτ.

Επιπροσθέτως, αναμένεται και μια έκδοση wagon, το λανσαρίσμα της οποίας θα γίνει είτε στα τέλη του 2022, είτε στις αρχές του 2023.

Κάτω από το καπό θα «φωλιάζει» ένας TSI Evo τούρμπο 3κύλινδρος κινητήρας του ενός λίτρου, ο οποίος φαίνεται πως θα παράγει 110 άλογα και 200 Nm ροπής και θα συνδυάζεται είτε από ένα 6τάχυτο μηχανικό είτε από ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (DSG). Σημειώνεται πως το εν λόγω κινητήριο σύνολο αναμένεται να συνδυάζεται και με ήπια υβριδικά τεχνολογία.

Advertisement

Προτού αποκαλυφθεί η νέα Fabia (άνοιξη 2021), η Skoda θα δώσει στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες για το μοντέλο, πλαισιωμένες από κάποιες teaser φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης:
Πόσο κοστίζει στη χώρα μας η νέα Skoda Octavia Scout (+τιμή)
Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα
Πρώτη δοκιμή: Skoda Octavia iV

Advertisement