Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα συλλεκτική Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα συλλεκτική Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition

ΝΕΑ

Νέα συλλεκτική Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition

ΝΕΑ

Η συλλεκτική Toyota GR Supra θα διατίθεται μόνο στην Ευρώπη, σε μόλις 90 αυτοκίνητα, με την ονομασία της να κρύβει μια… ιστορία.

Advertisement
Advertisement

Πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που απλά “στριμώχνουν” δίπλα στην ονομασία του μοντέλου τους έναν χαρακτηρισμό, που τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό.

Για την Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition δεν ισχύει και αυτό έχει σχέση με την πρώτη φορά που το ιαπωνικό σπορ αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους και τα Μέσα. Όπως καλά υποψιαστήκατε, για όποιον δεν θυμάται, η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Circuito del Jarama, στη Μαδρίτη. Η ισπανική πίστα είναι σχεδόν 4,7 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 14 στροφές.

Η Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition θα κατασκευαστεί σε 90 αντίτυπα και θα προσφέρεται αποκλειστικά στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Σε τι διαφέρει;
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει βαφτεί σε μια ειδική μπλε απόχρωση (Horizon Blue) και πατάει επάνω σε μαύρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Στο εσωτερικό τους διακρίνονται και οι κόκκινες δαγκάνες, ενισχύοντας τον σπορ και επιθετικό χαρακτήρα του ιαπωνικού μοντέλου.

Advertisement

Το εσωτερικό έχει ντυθεί με μαύρη alcantara και τόσο για αντίθεση όσο και για να ταιριάζει με το αμάξωμα, οι ραφές είναι σε μπλε χρώμα. Παράλληλα, έγινε χρήση ανθρακονήματος, ενώ υπάρχουν σημεία που υπογράφουν τη μοναδικότητα του αυτοκινήτου. Αξίζει να σημειωθεί το σύστημα πλοήγησης με 3D απεικόνιση του χάρτη, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας Supra Safety+, όπως είναι το adaptive cruise control, τον εντοπισμό των πεζών, την προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας και άλλα.

Advertisement

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο γνώριμος 6κύλινδρος 3λιτρος κινητήρας των 340 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Αναφορικά με την τιμή, επικρατεί σιγή ιχθύος προς το παρόν από πλευράς της εταιρείας, αλλά σύντομα θα μάθουμε.

Διαβάστε επίσης
Μία Toyota Supra για τον Batman
Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)
Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)

Advertisement