Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Supra: Επίσημη παρουσίαση, όλες οι λεπτομέρειες και videos

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Supra: Επίσημη παρουσίαση, όλες οι λεπτομέρειες και videos

ΝΕΑ

Toyota GR Supra: Επίσημη παρουσίαση, όλες οι λεπτομέρειες και videos

ΝΕΑ

Ακριβώς πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρωτοτύπου FT-1, η Toyota παρουσίασε μία ολοκαίνουργια Supra, η οποία θα συνεχίσει το θρύλο του προηγούμενου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Ήταν μια μακρά περίοδος κύησης, αλλά δηλώνουμε πως η πέμπτη γενιά Supra (με κωδικό A90) αξίζει την αναμονή. Μέχρι τώρα έχετε δει το σχήμα και τις αναλογίες του μοντέλου από τις αναρίθμητες διαρροές φωτογραφιών και τα επίσημα teaser, οπότε εμείς θα επικεντρωθούμε στα σημεία που δεν έχουν γίνει γνωστά.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδράσεις από το πρωτότυπο “FT-1” είναι προφανείς στο εξωτερικό, καθώς η Supra έχει πολύ δυναμική εμφάνιση. Το εσωτερικό, ωστόσο, έχει ένα πολλά στοιχεία από την BMW Ζ4 με την οποία μοιράζεται την πλατφόρμα. Σίγουρα, μια καμπίνα εμπνευσμένη από το FT-1 Concept θα ήταν πιο εντυπωσιακή αλλά η υλοποίηση του θα την έκανε πολύ ακριβή.

Η Supra είναι ως τώρα το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής της Toyota με 0-100 σε 4,3” δευτερόλεπτα. Καρδιά του μοντέλου αποτελεί ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος κινητήρας 3000 κ.εκ. με στροβιλοσυμπιεστή BMW που αποδίδει 340 ίπποους με ροπή 500 Nm.

A90Red1

Advertisement

Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, με paddles στο τιμόνι και τελική ταχύτητα, που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ.

Η Toyota (με την βοήθεια της Gazoo Racing) υπόσχεται πως η Supra θα προσφέρει: “Ένα συναρπαστικό μείγμα ισχύος, ακρίβειας και ευελιξίας”, χάρη στο σχεδιασμό και τις ρυθμίσεις της πίσω ανάρτησης, του χαμηλού κέντρου βάρους και της 50:50 κατανομής βάρους.

Advertisement

Δύο προγράμματα οδήγησης είναι προεπιλεγμένα και διαθέσιμα για τον οδηγό της Supra, κανονικό και Sport. Το τελευταίο μειώνει την παρέμβαση των λειτουργιών ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας, κάνει άμεση την απόκριση στο γκάζι και αυξάνει το βάρος στο σύστημα διεύθυνσης. Επίσης, οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται πιο γρήγορα και ενισχύει τον ήχο εξάτμισης.

Μιλώντας για το ενεργό διαφορικό, χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ και συμπλέκτες πολλαπλών πλακών για καλύτερο έλεγχο λειτουργίας και αντοχή.

A90Red2

Advertisement

Μεταβάλλει τη κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών στις στροφές με επιτάχυνση και επιβράδυνση και εξασφαλίζει επίσης ουδέτερες αντιδράσεις μειώνοντας τόσο την υποστροφή όσο και την υπερστροφή, σύμφωνα με την Toyota.

A90Red5

Η Supra διαθέτει εμπρός ανάρτηση με αμορτισέρ και ελατήρια και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, που λέγεται ότι ευνοούν τον ακριβή χειρισμό και την ποιότητα οδήγησης.

A90Red3

Οι τροχοί της είναι από κράμα αλουμινίου (σφυρήλατο) 19 ιντσών, ως πρότυπο με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport μεγέθους 255/35 R19 μπροστά και 275/35 R19 πίσω.