Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes SL: Όλα όσα γνωρίζουμε

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes SL: Όλα όσα γνωρίζουμε

ΝΕΑ

Νέα Mercedes SL: Όλα όσα γνωρίζουμε

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του ποθητού roadster θα υποβληθεί σε extreme makeover, με την εξέλιξή της να επαφίεται αποκλειστικά στη Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Αφού καταλάγιασε η σκόνη από την επέλαση των πρωτότυπων ηλεκτρικών Mercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, η εταιρεία επανεστιάζει στην εξέλιξη των συμβατικών μοντέλων της.

Ένα από αυτά που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η νέα γενιά της SL, η οποία θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της AMG στο Affalterbach.

Το 8ης γενιάς roadster θα σταδιοδρομήσει σε διάταξη καθισμάτων 2+2 (πρώτη φορά μετά το 1989), μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και νέα σιλουέτα που αντλεί έμπνευση από το design της AMG GT. Η οπτική συνάφεια ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν εκπλήσσει δεδομένου ότι αμφότερα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα Modular Sports Architecture (MSA).

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το μπροστινό μέρος θα φέρει ιδιαίτερα «επιθετική» μορφή, με μακρύ καπό, αιχμηρά φώτα, επιβλητική μάσκα τύπου Panamericana (στην έκδοση AMG) και μεγάλο προφυλακτήρα, πλαισιωμένο από ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα. Το πίσω μέρος θα «φωνάζει» ακόμα πιο έντονα… AMG GT, καθώς θα έχει στρογγυλεμένη όψη, θα ενσωματώνει λεπτά οριζόντια φωτιστικά σώματα και τετράγωνες απολήξεις.

Στο εσωτερικό, όπως έχει ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα, θα υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πινακας οργάνων 12,3” LCD που θα ενσωματώνεται στο ταμπλό, ενώ ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό θα εδρεύει μια μεγάλη οθόνη αφής 11,9”. Αυτή θα έχει έντονη κλίση προς τα πίσω, αλλά θα μπορεί να ρυθμιστεί και σε πιο κάθετη διάταξη ώστε να αποτρέπεται η θολούρα από το έντονο φως του ήλιου.

Advertisement

Προαιρετικά θα ενσωματώνεται οθόνη Head-up-display με τρισδιάστατη απεικόνιση των πληροφοριών, την ίδια ώρα που θα δίνεται η επιλογή της προσθήκης συστήματος ατμοσφαιρικού φωτισμού (Ambient Light) με 64 διαφορετικά χρώματα.

Η νέα SL θα βασίζεται σε ένα νέο προηγμένο αλουμινένιο πλαίσιο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια πρόσμιξη αυτοφερόμενου και χωροδικτυώματος και προσφέρει χαμηλό βάρος και εξαιρετική στιβαρότητα.

Advertisement

Συγκριτικά με την απερχόμενη Mercedes SL, η στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 18%, η εγκάρσια ακαμψία είναι κατά 50% υψηλότερη απ’ ό,τι της AMG GT Roadster, και η διαμήκης έχει βελτιωθεί κατά 40%.

Η κινητήρια γκάμα θα απαρτίζεται από εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα με 6 κυλίνδρους σε σειρά και 8 σε διάταξη “V”. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η έκδοση AMG 63 που θα παράγει 600 ίππους, την ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και plug-in έκδοση με το κινητήριο σύνολο της Mercedes-AMG GT 63 E Performance των 843 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Brabus μετατρέπει τη Mercedes-AMG GLS 63 σε εμβληματική ναυαρχίδα
Η σπάνια Mercedes A-Class από τη F1 που δεν πουλήθηκε ποτέ
Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της