Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της

ΝΕΑ

Οι νέες προδιαγραφές ρύπων Euro7 κάνουν την Mercedes-Benz να αλλάξει την προϊοντική της στρατηγική.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα επηρεάσουν σημαντικά την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία από το 2025 και μετά αφορά το μέλλον των θερμικών μοτέρ, με πολλούς κατασκευαστές, ανάμεσά τους και η εταιρεία από την Στουτγάρδη, να προβούν σε ριζικές αποφάσεις.

Μιλώντας για τη Mercedes, οι ιθύνοντες της φίρμας έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζουν την «απόσυρση» αρκετών κινητήριων συνόλων, είτε βενζίνης, είτε πετρελαίου, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις νέες προδιαγραφές. Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Markus Schäfer σε πρόσφατη συνέντευξη του, μέχρι το 2025 η γκάμα των θερμικών μοτέρ θα μειωθεί σημαντικά, φτάνοντας το 40%, ενώ μέχρι το 2030 η μείωση θα φτάσει το 70%.

Advertisement
Advertisement

O Schäfer ανέφερε επίσης ότι η γκάμα κινητήρων που αποτελείται αποκλειστικά από τετρακύλινδρα σύνολα, γνωστή και ως Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines) που λανσαρίστηκε το 2016 θα είναι και μία από τις βασικές υποψήφιες προς αποχώρηση, όπως και το V12 σύνολο. Παράλληλα, τα χρηματικά ποσά που θα επενδυθούν για την εξέλιξη ηλεκτρικών κινητήρων και αντίστοιχης τεχνολογίας συστημάτων μετάδοσης θα φτάσουν τις αρκετές δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα η Mercedes-Benz επιθυμεί να κατασκευάσει in-house τα δικά της συστήματα μετάδοσης, στο εργοστάσιο Stuttgart-Untertürkheim, το οποίο θα επεκταθεί περεταίρω με νέες γραμμές παραγωγής, και να σταματήσει τη συνεργασία της με την ZF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζει αρθρωτές μπαταρίες και η Mercedes-Benz
Έτσι θα είναι η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE
Συνεργασία Mercedes-Benz και Apple

Advertisement