Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα αναβολή για το λανσάρισμα του νέου Tesla Roadster

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα αναβολή για το λανσάρισμα του νέου Tesla Roadster

ΝΕΑ

Νέα αναβολή για το λανσάρισμα του νέου Tesla Roadster

ΝΕΑ

Ο Elon Musk «χτύπησε» μέσω Twitter, ανακοινώνοντας πως το λανσάρισμα του πυραυλοκίνητου Tesla Roadster παίρνει νέα παράταση.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η Tesla αποκάλυψε τη νέα γενιά του Tesla Roadster. Το αρχικό πλάνο της μάρκας προέβλεπε το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου για το 2020, κάτι το οποίο, όμως, δεν συνέβη ποτέ.

Η εμπορική διάθεση αναβλήθηκε για το 2020, για να δοθεί και άλλη παράταση για το 2022. Σύμφωνα, ωστόσο, με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για το Tesla Roadster θα κληθούν να εξοπλιστούν με περισσή υπομονή.

Χρήστης του Twitter απευθύνθηκε στον Elon Musk καλώντας τον να παρέχει ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla άδραξε την ευκαιρία γνωστοποιώντας πως το λανσάρισμα του Roadster θα γίνει –ενδεχομένως- το 2023.

Advertisement
Advertisement

Εστίασε, μάλιστα, στην αποδιοργάνωση των εφοδιαστικών αλυσίδων που έχει προκαλέσει η πανδημία, την ίδια ώρα που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποστεί… έμφραγμα εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών.

Advertisement

«Το 2021 αποτέλεσε το έτος “τρελών” προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως δεν έχει σημασία αν διαθέταμε ακόμα και 17 καινούρια προϊόντα, καθώς κανένα δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το νέο Roadster θα προσφερθεί το 2023».

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μετράει τις πληγές της, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, αναγκάζοντας πολλούς κατασκευαστές να βάλουν φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Όπως γνωρίζουμε, το Tesla Roadster θα κινείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, με δύο μοτέρ στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστινό, που λέγεται πως θα του επιτρέπουν να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,1 δλ. Η εξωφρενική επιτάχυνση θα παρέχεται εφόσον επιλεχθεί το προαιρετικό σύστημα “Space X”. 

Οι κινητήρες θα αντλούν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 200 kW, με την αυτονομία να φτάνει έως και τα 1.000 χλμ.

Advertisement

Όσοι είχαν αποφασίσει να προπαραγγείλουν το αυτοκίνητο, κλήθηκαν να καταθέσουν ένα ποσό μεταξύ 50.000 και 250.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla κατασκευάζει ανθρωποειδές ρομπότ (+video)
Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!
Καραμπόλα με πρωταγωνιστές Tesla Model 3 και περιπολικό