Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Tesla Roadster είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής!

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Tesla Roadster είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής!

ΝΕΑ

Το νέο Tesla Roadster είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής!

ΝΕΑ

Η Tesla αποκάλυψε πριν λίγες ώρες τη δεύτερη γενιά του Roadster, η οποία θα έρθει με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά κυρίως με καταιγιστικές –ηλεκτρικές– επιδόσεις, για να αποτελέσει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο της εποχής. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικάνικη εταιρεία, το νέο Roadster που θα ξεκινήσει την παραγωγή του σε μια 3ετία, θα απαιτεί για την επιτάχυνση 0-60 μίλια/ώρα (0-97 χλμ./ώρα) τον εκπληκτικό χρόνο των 1,9 δευτερολέπτων, ενώ παράλληλα για το 0-100 μίλια/ώρα (0-160 χλμ./ώρα) ο χρόνος του θα είναι μόνο 4,2 δευτερόλεπτα. Με αυτά τα νούμερα το νέο δημιούργημα της Tesla θα κατακτήσει τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής.

Παράλληλα, κατά την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla, υποσχέθηκε ότι η τελική ταχύτητα του νέου Roadster θα ξεπερνά τα 250 μίλια/ώρα (πάνω από 400 χλμ./ώρα), ενώ επιπλέον για το 1/4 του μιλίου (περίπου 0-400 μέτρα) το νέο δημιούργημα των αμερικανών θα απαιτεί μόνο 8,8 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Musk, η μεγάλη συστοιχία μπαταριών των 200 kWh του νέου μοντέλου θα μπορεί να του προσφέρει και μια super διευρυμένη αυτονομία με μια φόρτιση, η οποία θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Tesla Rodaster 640a

Από εκεί και πέρα, σχεδιαστικά το νέο Tesla Roadster έχει ένα πολύ αεροδυναμικό 2πορτο αμάξωμα, με τονισμένους θόλους τροχών, χαμηλά τοποθετημένα εμπρόσθια φώτα, αλλά και ένα πολύ επιθετικό πίσω τμήμα. Το εσωτερικό έχει διαμόρφωση 2+2 θέσεων, αν και οι θέσεις των πίσω επιβατών δείχνουν πολύ μικρές, ενώ το κομμάτι της οροφής πάνω από τα εμπρόσθια καθίσματα αφαιρείται, δικαιολογώντας έτσι και την ονομασία του μοντέλου.

Tesla Roadster 640c

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τώρα στην παραγωγή του, αυτή όπως προείπαμε, αναμένεται να ξεκινήσει περίπου σε 3 χρόνια από σήμερα, το 2020. Η τιμή του, σύμφωνα πάντα με τον κ. Musk, θα ξεκινά στις Η.Π.Α. από τα 200.000 δολάρια, ενώ για τις προ-παραγγελίες θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταβάλουν προκαταβολή 50.000 δολαρίων. Σε κάθε περίπτωση, όταν ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους δρόμους, το νέο Tesla Roadster θα είναι ένας πραγματικός ηλεκτρικός… δυναμίτης!

Tesla Roadster 640b

Advertisement

car_banner_articles