Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καραμπόλα με πρωταγωνιστές Tesla Model 3 και περιπολικό

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καραμπόλα με πρωταγωνιστές Tesla Model 3 και περιπολικό

ΝΕΑ

Καραμπόλα με πρωταγωνιστές Tesla Model 3 και περιπολικό

ΝΕΑ

Μεγαλώνει η λίστα των τροχαίων ατυχημάτων με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα της Tesla που κινούνται με ενεργοποιημένο το Autopilot.

Advertisement
Advertisement

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το σύστημα Autopilot της Tesla, εξαιτίας μιας σειράς τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται μοντέλα της μάρκας.

Την ίδια ώρα που η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) προσπαθεί να εξακριβώσει τα αίτια που προκάλεσαν την σύγκρουση αυτοκινήτων της Tesla με σταθμευμένα αυτοκίνητα άμεσης δράσης, έρχεται να προστεθεί στη λίστα ένα ακόμα περιστατικό, από το Ορλάντο των ΗΠΑ.

Το πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, Tesla Model 3 που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής- με πιθανότητα ενεργοποιημένο το Autopilot – δεν μπόρεσε να διακρίνει ένα περιπολικό που παρείχε χείρα βοηθείας σε σταθμευμένο SUV της Mercedes, με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό sedan έπεσε με σφοδρότητα στο αστυνομικό όχημα, το οποίο με τη σειρά του συγκρούστηκε με τη Mercedes. To συμβάν βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, με τον οδηγό, ωστόσο, του Tesla να ισχυρίζεται πως το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο.

Advertisement

«Η NHTSA υπενθυμίζει στο κοινό πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής  που είναι ικανό να κινείται πλήρως αυτόνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά η εθνική υπηρεσία, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση του Autopilot χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Σημειωτέον ότι από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά τα οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζάντες και χαμήλωμα, μεταμορφώνουν το Tesla Model 3
Ποιοί 490 ίπποι είναι πιο γρήγοροι; Αυτοί της Mercedes CLA 45 S ή οι ηλεκτρικοί του Tesla Model 3 (video)
Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!