Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σ’ ένα Tesla ο χρόνος που καταναλώνεις περνά διαφορετικά γιατί δεν σε ενδιαφέρουν μόνο τα γκάζια αλλά και άλλα πράγματα που δεν θα μπορούσες καν να σκεφτείς. Από το να γράψεις μουσική, να ζωγραφίσεις, να παίξεις παιχνίδια μέχρι και λειτουργία… αποβολής αερίων του εντέρου!

Advertisement
Advertisement

Η Tesla είναι μία μάρκα που έχει καταφέρει να εισβάλει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά. Αυτό μαρτυρούν οι πωλήσεις που συνεχώς αυξάνουν ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα της τα μοντέλα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ακόμα και στην Ελλάδα η αμερικάνικη φίρμα έχει αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της γεγονός που αποτυπώνεται στις ταξινομήσεις που τους τελευταίους δύο μήνες είναι αρκετά υψηλές.

Αυτό που ξέρουμε για τα αυτοκίνητα της Tesla, είναι πως κινούνται μόνο με ρεύμα αλλά διαθέτουν πλήθος τεχνολογικών gadget που κάνουν τη ζωή των επιβατών πιο άνετη αλλά πάνω απ’ όλα, ευχάριστη. Ορισμένα από αυτά δεν μπορούσαμε να τα φανταστούμε πως θα τα βλέπαμε σ’ ένα αυτοκίνητο όμως η τάση είναι τέτοια που ο Elon Mask με την ομάδα του πήραν το ρίσκο και φαίνεται πως τους βγήκε. Βασικά, αυτό που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής και εντός του αυτοκινήτου και η ώρα δηλαδή που ξοδεύουμε όλοι μας μέσα σε αυτό, να περνά ευχάριστα.

Ελλάδα: Μανία με τα Tesla…

Advertisement
Advertisement

Αυτοκίνητο ή… Tesla;

Έχοντας στα χέρια μας το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό για το 2021 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ψηφοφορία του Ελληνικού Car Of The YearΔείτε εδώ τα αποτελέσματαTesla, το Model 3, αποφασίσαμε να μην το δοκιμάσουμε οδηγικά αλλά… τεχνολογικά και να βρούμε μία σειρά από πράγματα και gadget που συνήθως δεν τα συναντούμε σε άλλα καινούργια αυτοκίνητα. Όπως θα παρατηρήσετε και στο σχετικό video, όλες σχεδόν οι λειτουργίες γίνονται από το tablet που βρίσκεται στην κεντρική οθόνη αλλά και με φωνητικές εντολές. Όσο και να φαντάζει απίστευτο είναι αληθινό και χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσεις και να συνειδητοποιήσεις πως κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο έχουν αλλάξει σε σημείο που ούτε καν μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Advertisement

Ακόμα και ο τρόπο που μπαίνεις στο αυτοκίνητο είναι διαφορετικός χρησιμοποιώντας μία απλή… κάρτα την οποία ακουμπάς στην μεσαία κολώνα! Από εκεί και πέρα μέσα σε ένα Model 3 μπορείς να παίξεις ηλεκτρονικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας το τιμόνι του αυτοκινήτου, να ζωγραφίσεις στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας ακόμα και να έχεις παρέα… τζάκι!

Το Tesla Model 3, διαθέτει την επιλογή emissions ή στα ελληνικά την αποβολή αερίων του εντέρου από τον πισινό! Καλά διαβάσατε ,καθώς το Model 3 έχει και τέτοια επιλογή, ιδανική θα λέγαμε για να κάνεις πλάκες στους φίλους σου που κάνουν βόλτα για πρώτη φορά με ένα τέτοιο μοντέλο και δεν ξέρουν τι θα συναντήσου. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη επιλογή μπορείς να επιλέξεις και το είδος του ήχου (!!!) αλλά και από ποιο κάθισμα θέλεις να ακουστεί…

Advertisement

Ιδού τα… Ελληνικά Tesla

Του μιλάς και υπακούει

Advertisement

Οι φωνητικές εντολές πρέπει να θεωρούνται μέρος της οδηγικής κουλτούρας του ιδιοκτήτη ενός Tesla. Πατώντας το κουμπί στη δεξιά πλευρά του τιμονιού μπορείς να δίνεις εντολές και το αυτοκίνητο να υπακούει και να κάνει πράξη όσα του ζητάς. Από τα πιο απλά, όπως το να ανοίξεις το χώρο αποσκευών στο εμπρός ή πίσω μέρος, να ανοίξεις την τάπα του ρεύματος μέχρι και να ενεργοποιήσεις τα θερμαινόμενα καθίσματα. Στις φωνητικές εντολές το Model 3 καταλαβαίνει ακόμα και πιο προχωρημένη διάλεκτο όπως για παράδειγμα όταν του λες «my balls are cold», αυτό ενεργοποιεί τα θερμαινόμενα καθίσματα!

Σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κάμερες, που στο Model 3 είναι πάρα πολλές. Κάμερες που βοηθούν στην κίνηση και το παρκάρισμα, κάμερες που καταγράφουν όποιον περίεργο πλησιάζει το αυτοκίνητο στα 40 εκατοστά, ακόμα και κάμερα που βρίσκεται εντός της καμπίνας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ατυχήματος, σε θέματα ασφαλιστικών εταιρειών.

Γράψαμε τραγούδι με τον TUS

Και επειδή οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ, μέσα σε ένα Tesla έχεις τη δυνατότητα να γράψεις ακόμα και τη δική σου μουσική. Χρησιμοποιώντας ακόμα και ένα μικρόφωνο καταγράφεις το τραγούδι και… ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως είσαι εσύ το επόμενο μουσικό ίνδαλμα.

Όπως θα δείτε στη δική μας περίπτωση επικοινωνήσαμε με τον τραγουδιστή TUS και καταγράψαμε το δικό μας τραγούδι σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας μουσική που παίζαμε από την οθόνη της κεντρικής κονσόλας.

Τι είναι η λειτουργία… παρκαδόρου;

Σε όλα τα παραπάνω δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τη λειτουργία παρκαδόρου. Όταν ενεργοποιείται αυτή η επιλογή αυτομάτως η μέγιστη ταχύτητα μειώνεται στα 113 χλμ./ώρα, η ισχύς είναι περιορισμένη, ο μπροστινός χώρος αποσκευών και του ντουλαπάκι του συνοδηγού κλειδώνουν, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο προφίλ οδηγού, οι τοποθεσίες σπιτιού και εργασίας δεν είναι διαθέσιμες κ.ά.

Όπως καταλαβαίνεται σε ένα Tesla Model 3, οι επιδόσεις (που … έχει), το κράτημα, η οδική συμπεριφορά και άλλα πράγματα που ξέρουμε για τα περισσότερα αυτοκίνητα περνούν σε δεύτερη μοίρα και θεωρούνται δεδομένα. Το γεγονός ότι η τάση αυτή μεγαλώνει μας στέλνει και το μήνυμα πως σύντομα θα δούμε πολλά περισσότερα… περίεργα πράγματα σε ένα αυτοκίνητο.

Προς το παρόν απολαύστε το σχετικό video που φτιάξαμε με το Model 3 και θα καταλάβετε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοί 490 ίπποι είναι πιο γρήγοροι; Αυτοί της Mercedes CLA 45 S ή οι ηλεκτρικοί του Tesla Model 3 (video)
Tesla Model X: Πήρε την πόρτα στο… χέρι (+video)
Δοκιμάζοντας το Tesla Model 3 Long Range (+video)
Αποκάλυψη: «Μαϊμού» επίσημοι συνεργάτες της Tesla στην Ελλάδα