Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο ηλεκτρικά η Fiat!

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μόνο ηλεκτρικά η Fiat!

ΝΕΑ

Μόνο ηλεκτρικά η Fiat!

ΝΕΑ

Τολμηρή κίνηση από τη Fiat, η οποία ανακοίνωσε πως θα παράγει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Φήμες αναφέρουν πως ετοιμάζεται 100% ηλεκτρικό Punto.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο ενός μικρού συνεδρίου σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και τις πόλεις του μέλλοντος, η Fiat ανακοίνωσε πως θα μετατραπεί σε μια 100% ηλεκτρική μάρκα. Η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα θα γίνει σταδιακά από το 2025 έως το 2030.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν σκάει σαν κεραυνός εν αιθρία. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, είχε επισημάνει τη σπουδαιότητα που έχει η ηλεκτροκίνηση για τον όμιλο, θέτοντας ως στόχο τον τριπλασιασμό των πωλήσεων εξηλεκτρισμένων μοντέλων έως το τέλος του 2021.

Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχε η Fiat είχε θεματική: οικολογία, κινητικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη. «Πώς η κινητικότητα και η αρχιτεκτονική συνδυάζονται για τον σχεδιασμό των πόλεων του αύριο».

Advertisement
Advertisement

Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ιταλός αρχιτέκτονας Stefano Boeri και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Olivier François. Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσαν από κοινού, πως η Fiat ακολουθεί τον δρόμο της μηδενικών ρύπων κινητικότητας.

«Μεταξύ 2025 και 2030, η γκάμα προϊόντων μας θα γίνει σταδιακά αποκλειστικά ηλεκτρική. Θα είναι μια ριζική αλλαγή για τη Fiat», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Παράλληλα, δόθηκε άλλη μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση: Η πίστα στην οροφή του εμβληματικού εργοστασίου της Fiat, Lingotto, στο Τορίνο, θα μετατραπεί στον μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης, με περισσότερα από 28.000 φυτά.

Advertisement

Δεδομένου ότι το μοναδικό ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat είναι το «500αράκι» είναι κατανοητό πως η ιταλική εταιρεία έχει… πολύ δρόμο να διανύσει. Ένα από τα αυτοκίνητα που ενδέχεται να εξηλεκτριστούν πλήρως είναι το Punto, το οποίο –λογικά- θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το μελλοντικό Citroen C3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Fiat Tipo Cross 1.0 100 PS
Νέο Fiat Tipo Cross: Με σύγχρονες τεχνολογίες (video)
Στην Ελλάδα το νέο Fiat Tipo Cross (+τιμές)

Advertisement